Zdravje

Cinkarna Celje ostaja podpornik in spodbuja nove podvige celjskih košarkaric

Cinkarna Celje bo tudi v prihajajoči sezoni generalni sponzor Ženskega košarkarskega kluba (ŽKK) Cinkarna Celje. Kljub negotovim časom bo podjetje še naprej skrbelo, da bodo imeli mladi športniki v regiji pogoje za razvoj svojih potencialov. Kot pravi stari  pregovor  v »dobrem in slabem«!

Za našimi  Celjankami je najuspešnejša sezona od ustanovitve kluba 1994. Osvojile so 6 naslovov prvakinj, dva v članski, štiri v mlajših starostnih kategorijah, dva med njimi v mednarodni WABA ligi. Za uspehi stoji trdo delo kluba, odpovedovanje običajnemu najstniškemu življenju, pa tudi podporniki, ki omogočajo nemoten proces treningov in tekmovanj. Cinkarna Celje v klubu prepoznava izjemno delo z mladimi, zato ponosno vstopa v 4. sezono generalnega sponzorstva ŽKK Cinkarna Celje.  Celjani so ponosni da moštvo ki predstavlja naše knežje mesto ostaja, tudi  s pomočjo glavnega sponzorja, tako visoko v ženski košarki tako visoko že lepo število let.

 »V za šport ne ravno najbolj prijaznih časih je to za nadaljnje delovanje kluba izjemnega pomena. Pred nami je sezona, v kateri je, zaradi trenutnih razmer povezanih z virusom COVID-19, težko karkoli načrtovati in napovedovati. V njej bomo v ospredje »potisnili« izjemno nadarjeno generacijo deklet starih med 14 in 17 let, ki so v prejšnjih letih svoje znanje pilile v mlajših selekcijah kluba,« je povedal predsednik ŽKK Cinkarna Celje Borut Kop.

Celjski parket ostaja zibelka slovenske ženske košarke. »Celjska šola« ni za vsakogar, saj od deklet zahteva resno treniranje in hkrati obvezno končanje izbrane šole, je pa odlična odskočna deska za napredovanje v tuje klube. Kar je že nekaj časa praksa in priznanje za dobro delo in vrhunsko vadbo in napredek.

»Vlaganje v mlade, domače športnike je zagotovo dobra naložba. S športom privzgajajo vztrajnost, timski duh, delovne navade, pomembne veščine za življenje. Čeprav je naša panoga ciklična in letos zaradi korona virusa še dodatno negotova, bomo tudi v prihodnje pomagali košarkaricam pri uresničevanju njihovih ambicioznih ciljev,« pa je začetek nove sezone pospremil predsednik Uprave Cinkarne Celje Aleš Skok.

Konec tedna bo sicer prva tekma nove sezone. To  soboto, 26. 9. 2020, se bodo Celjanke v prvem kolu Slovenske košarkarske lige za ženske pomerile z Ženskim košarkarskim društvom Ilirija. Lepa priložnost da se pridružite  in jih spremljate na njihovem FB profilu v direktnem prenosu.

 

Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč

Več v:Zdravje