Foto: Boštjan Podlogar/STA
PolitikaSlovenijaV fokusu

Prekinitev stavke s prevaro. »Strokovno« in s poprejšnjimi grožnjami

Minister za javno upravo Franc Props, s predstavnikoma  dveh sindikatov,  predsednikom Sindikata državnih organov Slovenije Frančišek Verk in predsednikom  konference sindikata upravnih enot Dragan Stanković,  so podpisali stavkovni sporazum. Sporazum bo predvidoma v uradnem listu objavljen v ponedeljek in začel veljati v torek, delo na upravnih enotah pa bo normalno steklo v ponedeljek.

 

Props je zadovoljen, da so prišli do dogovora. Zahvalo in priznanje je izrazil pogajalcem na sindikalni in vladni strani, da so uspeli vsebino sporazuma pripeljati do točke, ko je stavka na upravnih enotah zaključena.

 

 Props  je zadovoljen da je zadovoljil Goloba pri skupinskem nategu pogajalcev.  Ali  kot je nekje  bilo danes napisano, včeraj dobili v podpis dokument o zamrznitvi stavke delavcev na upravnih enotah. Danes so se zbudili z novim dokumentom,  ki ga je pokazal Franc Props na katerem piše stavka se ukine. Mrcvarjenje je doseglo svoj konec. Nedolgo  tega mi je ena od zaposlenih na neki bližnji UE  povedala da tisti ki so se držali stavkovnih pravil so ostali brez nadomestila za čas trajanja  stavke. Lepo, po kavbojsko.

Z zaključkom stavke bodo po ministrovih besedah v največji možni meri spet zagotovili normalne delovne procese, državljani pa bodo dobili storitve, ki jih država zagotavlja na upravnih enotah, je povedal v izjavi po podpisu sporazuma.

Frančišek Verk je dejal, da interventni zakon pomeni, da bo vlada “omejila stavko in zmagala tako ali drugače”, česar niso pričakovali. Ja,  uspelo jim je, z strokovnim nategom (foto: STA)

Storitve zagotovljene,  zaposleni prevarani. Dober recept za permanentno nezadovoljstvo. Ali bo to recept tudi  za obuditev stavke zelo kmalu in izražanje revolta kmalu in v bolj intenzivni obliki. Odvisno od njih samih.  Ali letargija in preživetje z pod minimalnim  prejemkom in tiščanje glave v pesek?

Bomo videli. Odvisno je predvsem in največ  in najbolj od njihovih političnih in mentalnih »jajc«

Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč

Več v:Politika