Nekategorizirano

Franc Kangler danes na preiskovalki DZ: V moji zadevi je preveč naključij, da bi bile naključne

Komisija o ugotavljanju zlorab v zadevi Franc Kangler in drugi se je na današnjem zasedanju odločila, da prične s preiskovanjem morebitne zlorabe obveščevalno-varnostnih služb proti aktualnim poslancem in ministrom iz političnih namenov. To je na Twitterju zapisal predsednik komisije in poslanec SDS Žan Mahnič. Od policije bo komisija zahtevala podatke, ki jih Knovs ni dobil.

Je pa daanes pred Mahničevo parlamentarno preiskovalko znova pričal nekdanji mariborski župan Franc Kangler. Ponovil je obtožbe na račun mariborskih sodišč, še posebej na račun sodnika Janeza Žirovnika, policije in Sove. “V moji zadevi je preveč naključij,” je dejal Franc Kangler.

Ker Kangler ne verjame v naključja, je prepričan, da so bili prikriti preiskovalni ukrepi v njegovem primeru nezakoniti. “Potrebovali so prisluhe, da so prišli do dokazov, ki bi me obremenili. Prej niso imeli ničesar. To je bil čisti politični obračun,” je zatrdil članom komisije.

Znova je spomnil na dejstvo, da so “policisti sami sebi pisali anonimke”, da sam na mariborskem sodišču ni imel možnosti zaslišati svojih prič ter da je Slovenska obveščevalno-varnostna agencija (Sova) po 17 letih dala na dokument, ki ga je potreboval za obrambo, znak zaupno. Vsi vpleteni so imeli po prepričanju Kanglerja od tega osebne koristi. “Marjan Fank je postal generalni direktor policije, Drago Šketa generalni državni tožilec, sodnik je z okrajnega napredoval v okrožnega,” je dejal.

V podkrepitev svojih trditev je  predložil zapisnik dežurstev na mariborskem okrajnem sodišču v letih 2008 in 2009, ki po Kanglerjevih besedah dokazuje, da Janez Žirovnik ni bil prvi sodnik, ki je dobil v roke njegov spis. Prvi naj bi ga dobil Marko Bezjak, a ker policiji ni odobril prikritih preiskovalnih ukrepov (prisluhov telefonskim pogovorom), je spis dobil Žirovnik, ta je prisluhe nato odobril. “Zgodba je bila torej zrežirana z Žirovnikom, nekdanjim agentom službe državne varnosti, ki sem ga vrsto let v teh prostorih nadziral in se z njim tudi prepiral,” je poudaril Kangler.

Nekaj dni po oktobrskem zaslišanju pred parlamentarno preiskovalno komisijo, na katerem je ostro kritiziral Štefanečevo Komisijo za preprečevanje korupcije (KPK),  je bil soočen z novo preiskavo KPK. “Očitajo mi, da sem bil prisoten na razpravi v državnem svetu!” 

Preberi še:https://vfokusu.com/post/526391/franc-kangler-o-peticiji-75-levicarskih-glav-proti-janezu-jansi-a-ta-pescica-ljudi-res-misli-da-lahko-manipulira-z-nami 

Da se v državi dogaja protipravno prisluškovanje državljanom, je prepričan Franc Kangler, članom komisije pa dodal, da se mu v zadnjem času dogaja kup naključij, ki jih več niti ne prijavlja policiji. Policija itak nič ne naredi, je đe še dejal Franc Kangler.

Mogoče vam bo všeč