Nekategorizirano

Franc Breznik: KOS pomeni najcenejšo promocijo ponudbe Slovenskih goric

Konjeniški klub Slovenske gorice iz Lenarta je pripravil že 8. Kmetijsko obrtni sejem – KOS. Sejemska prireditev je danes za tri dni odprla svoja vrata, na hipodromu Polena pri Lenartu pa na sejmu sodeluje že več kot 120 razstavljacev. Da je sejem bvsako letoi pestrejši, z več razstavljalci in spremljajočimi dogodki, je v pozdravnem nagovoru dejal Franc Lenarči,  predsednik KK Slovenske gorice Lenart in se vprašal, kdaj mu bodo lahko dodali pridevnik tradicionalni.

“Sejem je živ,” je dejal župan občine Lenart Janez Kramberger. “Sejem KOS je praznik za našo občino,” zato pri organizaciji in izvedbi lenarška lokalna skupnoist z veseljem sodeluje. S sejmom KOS Lenart  ne konkurira drugim sejmarjem, vendar pa želijo predstaviti tisto,kar je dobro, domače, na kar so ponosni, je še dejal župan Kramberger in KOS-u žalelel še na mnoga leta.

Zbrane je nagovoril tudi državnozborski poslanec SDS Franc Breznik, ki se v domačem okolju poteguje še za en poslanski mandat v DZ. 

V otvoritvenem nagovoru pa je evropski poslanec Franc Bogovič prisotne spomnil, da je že napočil  čas strokovnih razrav o bodoči finančni perspektivi. Do oblikovanja nove slovenske vlade bodo minili vsaj trije meseci, zato nanjo ne kaže čakati, temveč že sedaj se je treba lotiti priprave izhodišč, je dejalBogovič. Kajti, ko bodo v evropski komisiji postaviljeni okvirji,nam še tako žgoča razprava za šankom ne bo pomagala.

Osmi sejem KOS bo na Poleni pri Lenartu odprt do nedelje.

B.C.

Mogoče vam bo všeč