Nekategorizirano

Franc Bogovič: Meje moramo neprodušno varovati, policiji naj pomaga tudi vojska

“Obžalujem, da je moralo priti do prvega varnostnega incidenta, ugrabitve slovenskega državljana, navkljub večkratnim mojim opozorilom, da na nekaterih območjih na južni meji zaradi obilice ilegalnih prehodov vladajo izredne razmere. Zato pričakujem in zahtevam takojšnje ukrepanje Vlade RS!”
Ljubljana, 9. maj 2019 – Da na južni meji Republike Slovenije prihaja do precejšnjega povečanja ilegalnih prehodov je jasno vsakemu prebivalcu teh območij in temu pritrjujejo tudi ravnokar predstavljene uradne policijske statistike, zato je minimaliziranje in umikanje tega problema z agende s strani Vlade RS povsem neodgovorno! Dovolj je sprenevedanja in zavajanja, problem obstaja in nemudoma ga je treba začeti reševati na najvišji ravni!«, je povsem jasen poslanec v Evropskem parlamentu Franc Bogovič.

»Nobena suverena država si ne more privoščiti, da se po njej v velikem številu prosto gibljejo ljudje, ki so vanjo vstopili na nedovoljen način in brez kakršnihkoli dokumentov,« je prepričan Bogovič, ki pričakuje nemuden sklic izredne seje Vlade RS in takojšnjo pripravo urgentnih ukrepov za povečanje varnosti na kriznih mejnih območji. To smo dolžni zagotoviti ljudem in kot mejna Schengenska država celotni Evropski uniji!«, je odločen Bogovič.

Tu ne gre za vprašanje humanitarnosti, azila ali politike ravnanja z migranti oz. prebežniki. Za to so zadolžene pristojne institucije, azilni domovi, humanitarne organizacije itd. Večina migrantov dokazano ne prihaja z vojnih območij, saj statistike beležijo predvsem prebivalce Maroka, Alžirije in Pakistana. Gre za to, ali smo sploh še suverena država in odgovorna članica Schengenskega območja, saj slovenski varnostni organi ne kontrolirajo več, kdo pravzaprav vstopa v državo, s tem pa se logično močno povečuje varnostno tveganje. Ljudje na območju južne meje so zaskrbljeni in prestrašeni, z ilegalnimi migracijami pa se srečujejo že na dnevni osnovi, bojijo se za svojo varnost in imetje.

Posledice takšne medle in neodločne varnostne politike Slovenije bodo nadaljnja krepitev kontrol na notranjih mejah EU, še posebno v sosednjih državah, kar pomeni veliko obremenitev za mobilnost in gospodarstvo ter dodatne nevšečnosti za naše državljane, ki potujejo po EU. Takoj moramo ukrepati in na mejo napotiti dodatne enote, za pomoč lahko naprosimo tudi vojsko, ki je na razpolago. Za asistenco pa zaprositi tudi Evropsko unijo, ki lahko zagotovi dodatna sredstva ter kadrovske okrepitve za obladovanje situacije na meji.« pričakuje evropski poslanec iz vrst SLS Franc Bogovič!

Mogoče vam bo všeč