Nekategorizirano

FOTOREPORTAŽA – Celje: »20 let trajajoče zgodbe Pravljične dežele. In zgodb iz Pravljične dežele«

V Celju že 20 let vsak december oživi Pravljična dežela, ki je namenjena predvsem najmlajšim, pa tudi mladim po srcu. Gre za pravljično deželo polno doživetij za otroke, v njej pa najdemo tudi pravljične vile in pravljične junake, obiščejo jo tudi Božiček in gospa Božičkova ter Dedek Mraz.

In kako so prišli na idejo in kdaj?

Na prehodu v novo tisočletje so glave staknili posamezniki  ki sodelovali in delali na različnih področjih v mestu, se pogovarjali kaj in kako narediti nekaj novega v mestu, da bi bilo drugače, da ne bi samo tarnali ampak naredili nekaj drugačnega. Ljudje v mestu  z veliko mero odgovornosti so sprejeli  odločitev o mali Pravljični deželi, ki bi nosila  sporočila ki jih  zmorejo ljudje, ki vidijo in slišijo stvari, ki  prinašajo  v prostor prijaznost, utrip, lepa sporočila ki si jih želimo za njimi  hrepenimo in jih soustvarjajo v prazničnem času.  Staknjene glave so zmogli in premogli narediti veliko. Najbolj izstopajoča med temu glavami je glava idejne vodje,voditeljice kreatorke, motivatorke, in spritus movens gospe Vladimire Skale.  Ta glava je prisotna  tukaj ves čas, tudi danes,  s kučmo ali brez.

Pravljično doživetje  in 20 let  pravljičnih zgodb Pravljične dežele  so si nekateri že ogledali na  razstavi, ki je  bila odprta 1. decembra  in  bo   odprta do 6. januarja 2020. Pridite v mesto in sestavite dosedanje s sedanjim.

Danes je prav tako en pravljičen dan. Neutrudna Vladimira  Skale idejna tvorka in borka da vsakoletno  razgibanost decembrskih prazničnih pa tudi navadnih dni.

In kako bo od danes pa 31 decembra?

Poudariti je potrebno da je Pravljična dežela edini takšen projekt do sedaj, je in še bo v Sloveniji, ki ima v takšni obliki, obsegu in s takšnimi vsebinami za najmlajše v prazničnem decembrskem času. Imeli bodo animirane dogodke v dopoldanskem času med 10 in 12 uro ter popoldne med 17 in 19 uro. Otroke tako male kot velike  lahko popelje pravljična kočija. Prav  tako pričakujejo pravljične vlake iz Ljubljane, Zagreba in Maribora. Razgibani dnevi polnih pravljičnih doživetij ob navdušenju svojih staršev katerim se oči orosijo in zaiskrijo ob nepopisnem zadovoljstvu in uživanju svojih malčkov, se bo zaključilo z velikem Pravljičnem opoldanskim silvestrovanjem zadnjega decembra opoldne. V vmesnem času pa bodo Pravljične vile hodile v vaše domove, vaše misli in v vaše pravljično razmišljajoče glavice in vas spodbujale k obisku pravljične dežele.

Vsi otroci, veliki in mali, vabljeni v Pravljično deželo v Celju, ne bo vam žal!

V.K.T.

Mogoče vam bo všeč