Nekategorizirano

FBI V BOJ PROTI SRBSKEMU KRIMINALU

FBI v akciji v Srbiji: aretirana kriminalna združba, ki je ukradla več kot 70 milijonov dolarjev

V sodelovanju s pristojnimi pravosodnimi organi Srbije in Zveznim preiskovalnim uradom ZDA (FBI) so danes po naročilu tožilstva za organizirani kriminal preiskali stanovanja na 16 lokacijah in aretirali 11 ljudi, državljanov Srbije, Črne gore, Avstralije in Filipinov.

Vsi aretirani so pridržani v priporu, nato pa bodo zaslišani v postopku mednarodne pravne pomoči, ki ga Srbija zagotavlja pravosodnim organom Združenih držav Amerike, je sporočilo srbsko tožilstvo za organizirani kriminal, poroča Ekspres.net.

Aretirani so osumljeni, da so kot organizirana kriminalna združba od leta 2011 do danes sodelovali pri ustvarjanju, promociji in organiziranju najmanj 16 lažnih naložbenih platform z uporabo interneta in spletnih strani, s čimer so pridobili nezakonito premoženjsko korist, v višini več kot 70 milijonov dolarjev.

Skupina je našla vlagatelje po vsem svetu, vključno s tistimi v zvezni državi Teksas, ki so vlagali v lažne naložbene platforme za binarne opcije, kjer so člani skupine ustvarili ponarejene trgovinske transakcije, ponarejena potrdila o dvigu gotovine in ponarejena potrdila o prenosu denarja.

Skupina je po naročilu organizatorjev zapirala ploščadi in z istim načinom dela ponovno odprla nove. Na ta način obstaja utemeljen sum, da so organizator in člani te skupine pridobili nezakonito premoženjsko korist v višini več kot 70 milijonov dolarjev.

Mogoče vam bo všeč