Poklukar in Ylva Johansson (foto: EU)
Evropailegalne migracijeKomentarNotranje zadevePolitikaSlovenija

Evropski notranji ministri dosegli dogovor. Sočasno pa bodo migranti ubijali in posiljevali po Evropi. Kapitulacija Slovenije.

V razpravi o stanju v schengenskem območju, ki je bila in se je zaključila včeraj v Luxembourgu, katere se je udeležil minister Poklukar, je  ta opozoril na nevzdržne razmere na slovensko-avstrijski meji, kjer Avstrija že osmo leto izvaja nadzor na notranji meji. Gre za nerazumen in nezakonit ukrep, na kar Slovenija vseskozi opozarja. “Verjamem, da nismo edini v EU, ki imamo težave z državami, ki zapirajo notranje meje EU. Tukaj gre za zastoje, obremenjuje se okolje, povzroča se gospodarska škoda.” O tem je minister pisal tudi evropski komisarki za notranje zadeve Ylvi Johansson in podpredsedniku Evropske komisije Margaritisu Shinasu, saj je po ministrovih besedah Evropska komisija tista, ki bi morala nujno ukrepati. “Slovenija ni edina država, ki ima težave s kontrolo na notranji meji.

Taisti minister pozablja,  da je promotor podiranja ograj in »welcome« strategije v državi kjer je notranja meja  še slabša kot švicarski zelo luknjasti sir.

Doma pa popolna medijska pro-režimska »tišina«. Če je pa kaj omenjenega je pa bolj kot alibi za neurejeno psiho zaradi  statusa in »neznosnih« razmer  v katerih živijo ti nepovabljenci. Pri nas celo predstavnice parlamenta se olisičijo skupaj  migranti in ne dovolijo oblastem da jih izžene iz države. Tej  oblasti ki jo ustvarjajo. EU vsiljuje migrantske kvote, Slovenija pod Robertom Golobom pa pridno prikimava.  Pametne vzhodne članice EU pa se vzdržijo ali so proti. Celo tako da bo Slovenija obdržala  migranta ki je prišel iz Hrvaške in »privarčevala2 20 tisoč EUR.  S druge strani pa danes novica iz BIH, da ne bodo več gradili in dograjevali sprejemni center na migrante. Ampak samo »usmerjevalne« proti Hrvaški in Sloveniji

Kaj se bo  s tem zgodilo?

Migranti bodo prosto tavali po Sloveniji in »zatavali« do prve druge ali tretje hiše ali kmetije na samem. Lepo bodo izropali vse  kar potrebujejo, v kolikor pa pride kdo nasproti pa bo deležen napada, posilstva ali obojega. Potem bo procesno zavlačevanje in mrcvarjenje lastne zakonodaje  dokler ne  bo najdena pravna luknja za omilitev ali opustitev kazni, izgona ali še česa.  Država postaja popolnoma infantilna do lastnih državljanov in jih problemov. Do beguncev z statusom ali brez pa neskončno tolerantna.  To kar počenejo naši domači državljani oziroma predstavniki oblasti,  je nacionalna izdaja in pomaganje pri razkroju in razpadu družbe. Skoraj vsako dvorišče bo čez leto ali dve imelo  nekaj svojih(inženirjev, zdravnikov) migrantov. Večja mesta bodo doživele usodo Londona(rahlo drugače). Poleg nekdanjega »jugo« pripada bo še azijsko afriški pribitek novih prebivalcev. Evropa zgublja sebe in svojega jaz v vseh ozirih.

Jaz nisem za to. Želim da tudi vas ne pustijo ravnodušne  takšne spremembe našega bivalnega in življenjskega prostora. Ne smemo postati poligon za lastni mazohizem in uničenje. 

Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč

Več v:Evropa