Vojniški športniki iz SDS absolutni zmagovalci na 22 LŠI v Lenartu v Slovenskih goricah
Dogodki in prireditvePolitikaSlovenijaŠportV fokusu

22. poletne športne igre SDS v Lenartu v Slovenskih goricah so končane. OO SDS Vojnik najbolj uspešen odbor v Sloveniji.

Lenart je mesto v Slovenskih goricah, ki je obdano z lepo naravo obljudeno z pridnimi delavnimi in patriotsko naravnanim karakterjem. So tudi odlični gostitelji. In to ne prvič. Verjamemo in želimo si da še večkrat. Včeraj  je bilo živahno v ŠRC Poleni. Tudi drugje.

Pred športnimi igrami  se je naprej odvil 7. kongres športnega foruma, ki je izvolil novega predsednika. Ta je postal član OO Jesenice, Andrej Vastl, kateri je dejal, da si bo prizadeval, da bodo člani stranke SDS aktivni tudi na raznih športnih prireditvah.

Nedaleč vstran, na Zavrhu,  je del svojega življenja preživel slovenski pesnik in predvsem vojskovodja ter človek,  ki je ubranil slovensko severno mejo. Tekmovalo se je v več disciplinah in sicer v: malem nogometu, košarki, odbojki na mivki, namiznem tenisu, teku in šahu. Bilo je pestro, zanimivo, tekmovalno.  Temu primerni so rezultati.  Kljub vsem prizadevanjem je zmagovalec samo eden. Po posameznih disciplinah so bili podeljevalci predvsem poslanci in člani ožjega vodstva stranke.

Doseženi so naslednji rezultati in razdelili naslednja odličja:

Tekma med ekipama ki jih sestavljajo  poslanci in predsedniki OO SDS

Tek dečki dečki do 15 let– tretje mesto – Mark Hacin, Moravče, drugo mesto – Jan Komplet, Vojnik, prvo mesto – Jakob Benčina, OO SDS Trebnje.

 Tek dečki dečki od 16 do 30 let -Prvo mesto- Domen Hribernik, OO SDS Vojnik

 Tek moški od 31 do 45 let – Drugo mesto – Simon Šaleta,  OO Dravograd, prvo mesto – Metod Škrlet iz Lenarta

 Tek moški od 32 do 45 – Tretje mesto – Maksimiljan Zavrnik, MO SDS Maribor, Drugo mesto – Anton Šturbej, OO Rogatec, zmagovalec teka Bojan Hrovat, OO SDS Vojnik

 Tek moški od 46 do 60 let – Tretji mesto – Jože Jelen, OO SDS Mozirje, drugo mesto – Igor Škrinjar, OO SDS Ruše, zmagovalec Vili  Hribernik, Vojnik.

 Tek dekleta do 13 let – Zmagovalka – Teja Muzel, OO SDS Vojnik

 Tek ženske od 45 do 60 let – Tretje mesto – Katica Muzel, OO SDS Vojnik, drugo mesto – Tatjana Oderlap, OO SDS Mozirje, prvo mesto Jerca Belak, OO SDS Vojnik.

 Tek ženske nad 60 let – Drugo mesto – Slavica Ledinek, OO SDS Vojnik, prvo mesto – Zdenka Brecelj, OO SDS Vojnik.

 Namizni tenis moški – Tretje mesto – Vili Arnuga – MO SDS Maribor, drugo mesto – Tomaž Ferenčič,  Prvo mesto – Edi Ravnjak, OO SDS Slovenske Konjice.

 Namizni tenis ženske – Tretje mesto – Tatjana Lazar, MO SDS Ljubljana, drugo mesto – Maruša Babnik, MO SDS Ljubljana, zmagovalka- Nuša Lilija, OO Vojnik

SDS šahisti vsi(foto: Mitja G.)

 

Šah ekipno – tretje mesto – ekipa MO SDS Maribor, drugo mesto OO SDS Vojnik, najboljši šahisti na športnih igrah-  SDS Celje.

 Košarka – tretje mesto ekipa- OO SDS Slovenske Konjice, drugo mesto – OO SDS Kozje, zmagovalci OO SDS Lenart

 Odbojka na mivki – tretje mesto ekipa SDS iz Podravja, drugo mesto – OO SDS Kozje, zmagovalci – OO SDS Trebnje.

 Ekipa malega nogometa – tretje mesto – ekipa iz OO SDS Lenart,  drugo mesto – ekipa MO SDS Maribor, zmagovalci malega nogometa – ekipa Šmarje pri Jelšah.

Pokal zmagovalcem iz OO SDS Vojnik

V skupnem  seštevku je bil zmagovalec OO  SDS Vojnik. Pokal je v imenu odbora  iz  rok predsednika Janeza Janše prejel Damjan Muzel, predsednik OO SDS Vojnik. Pred samo podelitvijo je predsednik SDS v svojem nagovoru dejal da v času zelo zahtevnega vodenja vlade  je bil ta del, ki mu rečemo druženje,  malo v deficitu.  Zato je letos drugače. »Letos je leto krepitve SDS. Ker smo v opoziciji, ne moremo toliko prispevati k izgradnji Slovenije,  je pa zato čas, da se okrepimo in da gremo v naslednje leto še močnejši. Prihodnje leto bodo potekale volitve v Evropski parlament, volitve, na katerih bo SDS še petič zmagala«

Poletnih športnih iger so se udeležili tudi nekateri poslanci DZ RS in ostali visoki gostje stranke SDS, Predsednik SDS Janez Janša, podpredsednika Jelka Godec, Evropska poslanka Romana Tomc in Aleš Hojs. Poslanke in poslanci: Suzana Lep Šemenko, Franc Breznik, Andrej Kosi, Branko Grims, Bojan Podkrajšek ter ostali predstavniki stranke SDS. Med povabljenimi gosti je bil tudi župan občine Lenart Janez Kramberger.

V nadaljevanju, po razglasitvi rezultatov je sledilo druženje s piknikom za vse , ki so bili prisotni danes  na ŠRC Polena.

Vane T. Costa

 

Mogoče vam bo všeč