Nekategorizirano

Evidentirani pomurski kandidati SDS za letošnje volitve v DZ

Tudi v pokrajini ob Muri se že čuti, da se približujemo junijskim državnozborskim volitvam. Seveda se veliko ugiba, kdo oziroma kateri obraz se bo znašel na kandidatnih listih posameznih političnih strank. Nekateri obrazi so že kar stalnica zlasti, ko je govora o levičarskih političnih strankah, pri strankah desne sredine pa bodo volivcem ponudili tudi precej novih obrazov. To velja tudi za Slovenskoi demkratsko stranko, ki je na današnji tiskovni konferenci predstavila peterico evidentiranih pomurskih kandidatov za volitve v Državni zbor.  

Volivce radgonskega volilnega okraja  bo skušal prepričati mlad in energičen obraz Radenčanke Alje Domjan,ki si kruh služi v Ljubljani. Zase pravi, da je samokritična in nepopustljiva do sebe in  tudi do drugih, njeni cilji pa jasno zastavljeni.

Evidentirani kandidati SDS za volitve v DZ, od leve: Stanko Recek, Jožica Jakob, Janez Magyar, Alja Domjan in Lenart Barat

Na Goričkem v 4. volilnem okraju Murska Sobota bo skušal volivce prepričati strojni tehnik Stanko Recek. Njegovo vodilo je pošteno in odgovorno delo, zanj tudi pošteno plačilo. Če bo izvoljen, se bo v DZ zavzemal za odpravo krivic, ki so jih s strani države deležni delavci migranti. 

V volilnem okraju 5 Murska Sobota bo volivce skušala prepričati diplomirana medicinska sestra Jožica Jakob, zaposlena na oddelku za radiologijo soboške splošne bolnišnice v Rakičanu. Znanje, delovnost, kreativnost in odgovornost bo skušala udejaniti tudi v DZ, ko bo govora z katastrofalnih razmerah v slovenskem zdravstvu. Sicer pa je ostra zagovornica regionaliacije Slovenije. 

V Ljutomerskem 3.volilnem okraju je za kandidata v SDS evidentirali Lenarta Barata, učitelja fizike na osnovni šoli Križevci pri Ljutomeru. Prepričan je, da ima Prlekija obilo razvojnih možnosti, zato se bo v DZ boril proti ignoranci države do manj razvitih območij Slovenije, kamor sodi tudi njemu ljuba Prlekija. Pričakuje korenito reformo izobraževalnega sistema, ki bo pisan na kožo potrebam gospodarstva.

V Lendavi je za kandidata SDS evidentiran podjetnik Janez Magyar, večinski lastnik uspešnega družinskega podjetja Prekmurec d.o.o. Kot delovnega, poštenega, vztrajnega in odprtega do soljudi, ga dnevno prepoznajo mnoge stranke v njegovih trgovinah Hungarikum. Kot podjetnik ne pozablja na finančno podporo pomoči potrebnim, njegovih donacij pa je deležno marsikatero društvo. Kot poslanec se bo zavzemal za hitrejši gospodarski razvoj Pomurja. 

Danes predstavljeni evidentirani kandidati za državnozborske volitve bodo počakali še nekaj časa na dokončno potrditev na Svetu SDS, kar naj bi se zgodilo sredi aprila. 

Mogoče vam bo všeč