Nekategorizirano

DVE IZPOLNJENI OBLJUBI

Volitve so za nami. Volilni rezultati so znani. Za prvi odziv naj povsem jasno komentiram svoj položaj. Z današnjimi volitvami in rezultati sem izpolnil dve obljubi. Prvo sem dal ženi, sinu in vam vsem, ki mojo spletno stran spremljate že od leta 2008. Sklenil sem namreč, da ne bom več poslanec v Državnem zboru in da se bom upokojil. Če bi si resnično želel ponovne izvolitve za poslanca, bi kandidiral v svojem domačem okolju, kjer sem bil kar trikrat izvoljen za poslanca v Državnem zboru. In moja druga obljuba? Predsedniku stranke Janezu Janši sem obljubil, da lahko kandidiram, če bo SDS to želela,  v tako imenovanih »neizvoljivih okoljih«. Vsaka politična stranka ima neizvoljiva okolja, to so okolja kjer je več volitev zapored dosegala najslabši rezultat. In Celje mesto za SDS to seveda je, saj v samostojni Sloveniji Celje mesto, še ni imelo poslanca SDS. V naprej je bilo torej povsem jasno, da je izvolitev mene v obstoječem volilnem sistemu povsem nemogoča. Toda kot politik tega pred volitvami ne moreš povedati na tak način, zato sem govoril o tem, da bom skušal streti trd oreh. Hkrati pa sem zagotovo dolžnik stranki SDS, saj imam, pošteno povedano, od vstopa v SDS leta 1999 plačo kakršno imam, prav na račun SDS in SDS moram nekaj tudi vrniti.

Pa poglejmo še številke za Celje mesto.

Dr. Gorenak Vinko, SDS: 2565 glasov,

Željko Cigler, Levica: 1329 glasov,

Janja Sluga, SMC: 1273 glasov,

Katarina Karlovšek, LMŠ: 1262 glasov in

Olga Bezenšek, Lalič SD: 1.009 glasov, ostalih pa niti ne naštevam.

In koga so Celjani izvolili za poslanca v Državnem zboru. Željka Ciglerja in Janjo Sluga. Prav ste prebrali. Mene seveda ne. Število glasov pač ne pomeni nič, odločilni so odstotki v volilni enoti.

Pa trenje trdih orehov? Ja to mi je pa tudi uspelo. SDS do sedaj v Celju mesto nikoli ni dobila takega rezultata kot ga je z mojo kandidaturo. Za povprečjem SDS na državni ravni je bil ta volilni okraj vedno od 12. pa do 3,82 odstotkov. Tokrat le še 2,08 odstotka. Nobenega volišča v Celju ni, kjer ne bi zmagal po številu glasov.

Ste žalostni? Jaz ne. Obljube in cilji, zlasti pa napovedi so uresničene. Poslanec ne bom, kar sem želel, volilni rezultat v Celju mesto pa je za SDS najboljši do sedaj. Vse je torej na svojem mestu. Več komentarjev pa v prihodnje.

Objavljeno na: https://www.vinkogorenak.net

Mogoče vam bo všeč