Nekategorizirano

DRUGI VAL KORONAVIRUSA V MAKEDONIJI! NASTALA JE PRAVA PANIKA! UVEDLI SO POLICIJSKO URO!

Po začetku ponovnega rasta števila okužb z novim koronavirusom, so v Makedoniji ponovno uvedli policijsko uro in omejili gibanje v državi. V državi so 4. junija potrdili kar 120 novih okužb s COVID-19.

Minister za zdravje Venko Filipče je zavrnil kakršnokoli odgovornost vlade za prehitro rahljanje ukrepov v maju, da bi se ugodilo muslimanom v državi. Po mnenju Filipčeja so vsega krivi Makedonci in njihovo “pomanjkanje discipline”. Kritičen je bil tudi do notranjega ministrstva, ki ni poskrbelo za spoštovanje varnostnih ukrepov v praksi.

V Makedoniji je trenutno 843 primerov aktivnih okužb. Od tega se je število okužb samo v zadnjih dveh dnevih povečalo za 221. Skupno so v Makedoniji zabeležili 2611 primerov okužb s COVID-19, 147 ljudi je umrlo.

Policijske ure tam se bodo začele v četrtek ob 21. uri in bodo trajale do ponedeljka ob 5. uri. Enaki strogi ukrepi bodo veljali za podeželske občine Lipkovo, Bogovinje, Brvenica, Tearce, Žhelino, Jegunovce in Karbinci.

V preostali državi je vlada znova uvedla že skrajšane večerne ure, ki se začnejo ob 21. uri in končajo zgodaj zjutraj.

 V sredo je država zabeležila zaskrbljujoč nov vrhunec 101 okužb. Inštitut za javno zdravje je v četrtek izdal, da je število novih primerov v zadnjih 24 urah že doseglo 110, z možnostjo nadaljnjega naraščanja čez dan, ko bo na voljo več rezultatov testov.

 

 

Mogoče vam bo všeč