osveščanje potrošnikovSlovenijatehnologijaŽivljenje

Drobižek #8: Uporabljajte (le) mobilni internet namesto fiksnega

Dostop do spleta je danes nuja, stroški fiksnega interneta pa niso zanemarljivi. Z uporabo zgolj mobilnega interneta lahko prihranite do 600 evrov letno.

Do 600 evrov prihranka na leto, če se lahko odpoveste fiksnemu omrežju

Ta rešitev sicer ni primerna za vse, prvi pogoj je dobro delovanje mobilnega interneta (na vašem pametnem telefonu) v vašem domačem okolju. A če to imate in ste povprečen uporabnik interneta, se lahko odpoveste priklopu na fiksno omrežje.

Z izbiro mobilnega interneta z neomejenim dostopom (ali večjo količino podatkov) namesto fiksnega omrežja prihranite tudi do 50 evrov na mesec, torej do 600 evrov na leto. Internet lahko še naprej uporabljate na svojem pametnem telefonu, pa tudi na drugih napravah – ustvarite mobilno dostopno točko in se s prenosnikom priklopite na wifi vašega pametnega telefona. Tako boste namesto naročnine za mobilno telefonijo in fiksnega interneta plačevali le prvo.

Predvsem gospodinjstva brez otrok bi se fiksnemu naročniškemu razmerju lahko odrekla, v internet bi vstopali prek mobilnega omrežja. Tudi če od tega odštejete naročnino na eno ali več pretočnih storitev (namesto paketa s televizijskimi programi), ostane vsaj polovica omenjenega prihranka.

 

vir: https://www.zps.si/trg-in-cene-topmenu-306/zps-svetuje-potrosnik-privarcuje/11594-drobizek-8-uporabljajte-le-mobilni-internet-namesto-fiksnega

 

Mogoče vam bo všeč