Nekategorizirano

Draga Mladina, do kje gre tvoje hlapčevanje?

Kaj ta lik počne v studiu, če ne zna artikulrati enega  samega stavka?

Ali novo pohujšanje v dolini šentflorjanski !

Vili Kovačič na nacionalki (Mladina št. 12 -23.03.2018 stran 59)

Navadil sem se že, da vodilni mediji mojo malenkost – to je državljana K. raje skrivajo oziroma se iz njega norčujejo, kot korektno in pošteno povzemajo stališča. Pri tem se odlikujejo skoraj vsi: Nedeljski Dnevnik, Dnevnik, Delo, Nedelo, itd. Nekoliko manj to počne mariborski Večer, Primorske novice pa me, blagohotno brezvestno ignorirajo.Tudi v elektronskih medijih ni dosti drugače.

Zadnji zapis v Mladini – s fotografijo mene in Rosvite Pesek pod naslovom »Pada vlada«, bi si ne zaslužil odgovora, če ne bi bil simptom nečesa drugega. To drugo je prezir do malega človeka (kot pravi navadnim ljudem Miro Cerar).Takole pravijo v Mladini: »Žalostno je živeti v državi, v kateri Vili Kovačič lahko vpliva na karkoli; tudi na to, da se bo ponovil referendum, ki ga je vlada enkrat že dobila in ga bo, kakor nam je vsem jasno še enkrat. Nasprotniki referenduma niso dosegli niti kvoruma, za povrh pa so celotno kampanjo delovali kot ladja norcev. Zdaj se bo ta barkača za dobre tri milijone – še enkrat lahko zazibala. In zakaj tega lika (Vilija, op.p.) nihče ne odslovi?« Konec citata!

Kot poveljnik ladje norcev, kot mene in moje somišljenike imenuje Stanka Prodnik uredništvu Mladine in njenim bralcem odgovarjam s Francetom Prešernom: »de le petica da ime sloveče, de človek toliko velja, kar plača. Sem videl čislati le to med nami, kar um slepí, z goljfijami, ležámi!«

Toliko o bistvu stvari. Stavek, ki ga po mnenju Mladine nisem znal artikulirati pa tukaj pisno ponavljam: svojih stališč na ladji norcev doslej nismo mogli predstaviti enakovredno – kajti laž se v Sloveniji prime takoj, resnico pa je treba tisočkrat ponoviti. Moja pojavljanja v medijih, predvsem na nacionalki, so pogosta, vendar so po minutaži zelo skromna (razen posnetkov tiskovnih konferenc na TVSLO3). Stavim pivo, da ko bil kuhar, politični vedeževalec ali pek, ali pa Marjan Šarec ali Luka Mesec, bi si na nacionalni TV že pridobil srca širokih ljudskih množic. Ne dvomim, da bi bil tedaj v Mladini dobrohotno sprejet kot Robin Hood, ki jemlje bogatim, da daje revnim. Resnici na ljubo sem to počel že pri TEŠ6 v času desne vlade, leta 2012, a očitno Mladina in njeni poročevalci s terena bolehajo za stalno in hudo izgubo spomina.

Spoštovano uredništvo, prosim, da ta odgovor objavite skupaj s sliko, kajti kot dokaj star človek sem bolestno občutljiv na fotografije, ki so žal edino korektno in verno sporočilo omenjenega Mladininega prispevka o padcu vlade v oddaji Odmevi, v katero sem se predrzno najavil kar sam.

Sicer pa sporočam »lubim Slovenkam in Slovencem« – zvestim bralcem Mladine, ki uživajo v samoprevarah: blagor ubogim na duhu, zakaj njih je nebeško kraljestvo – že tukaj na zemlji ! Protagonistom iztirjenega 2 tira, ki mene krivijo za 6 milijonov in mi grozijo celo s fizično likvidacijo pa sporočam: gospe in gospodje, za vsako rit raste palica.

Če prej ne, bo zrasla na volitvah, ki bodo skupaj z referendumom, oziroma obratno – referendum bo hkrati z volitvami, zato smo (tega žal bralci Mladine še ne vedo) ustanovili politično stranko Davkoplačevalci se ne damo več. Referendum ni sam sebi namen, je sredstvo boja proti korupciji, ki jo ta zakon uzakonja za 45 let. Cerar pa jo je s prevaro hotel skriti v zakon, misleč da ljudstvo tega ne bo opazilo in bo naivno verjelo, da korupcije ni več.

Vili Kovačič, državljan K.

Mogoče vam bo všeč