Nekategorizirano

Dr. Vinko Gorenak: ARSENOVIČA IN BRŽANA SO »IZVOLILI« LEVOSUČNI MEDIJI

Priznam, da sem oguljeno politično frazo »volilci imajo vedno prav«, na začetku moje politične kariere, kdaj pa kdaj izrekel tudi sam. Z leti pa postajamo izkušenejši in modrejši, kar velja tudi zame, zato proti koncu svoje politične kariere, te oguljene politične fraze nikoli več nisem izrekal.

Stvar je dejansko obratna. Zavedam se, da bom zaradi naslednjih stavkov tarča kritik, toda tega sem že navajen. Že v naprej pa v celoti zavračam kakršnokoli kritiko, da sem žaljiv do volilcev. Tega namena niti slučajno nimam. Želim pa jasno pokazati na to, kako lahko posamezni vplivni posamezniki ali lobiji vplivajo na volitve, točneje na odločanje volilcev. Njihova moč je lahko tako velika, da lahko zlasti z medijskim bombardiranjem volilcev, dosežejo njihovo popolno poneumljanje in posledično oni izvolijo točno določenega kandidata, ki ga seveda določijo vplivni posamezniki ali lobiji.

Tipičen primer take situacije so letošnje lokalne volitve v Mariboru. Levo politično okolje, je tudi z nasilnimi demonstracijami leta 2012, doseglo krivičen odhod Franca Kanglerja s položaja zakonito izvoljenega župana. Seveda z znatno podporo levosučnega političnega trobila Večer. Ti isti krogi so si izbrali nesposobnega Andreja Fištravca, za katerega je do takrat slišalo le malo ljudi. Z znatno podporo levosučnega političnega trobila Večer so z bombardiranjem volilcev, lahko rečemo tudi s poneumljanjem volilcev dosegli svoje, njihov kandidat je bil izvoljen. No leta 2018 so se ti isti krogi, tokrat z lastnikoma Večera Sašom Todorovičem in Urošem Haklom, ter seveda ponižnim izvajalcem ukazov lastnikov Večera v podobi odgovornega urednika Matije Stepišnika, da o »fizikalcih« novinarjih niti ne govorim, odločili da Andreja Fištravca pošljejo tja komor sodi, to je na smetišče politične zgodovine. Toda, ti isti posamezniki, niso bili pripravljeni popraviti z lune vidne krivice, ki so jo leta 2012 pri levosučnem političnem trobilu Večer naredili Francu Kanglerju. Niti slučajno, odločili so se za še en medijski umor kandidata za župana Maribora Franca Kanglerja. Zato pa so ti isti krogi našli Sašo Arsenoviča, prosulega in menda zadolženega in menda pretepaškega podjetnika, za katerega večina Mariborčanov, do letošnjih lokalnih volitev še nikoli niti slišala ni. Toda z intenzivnim bombardiranjem, bolje rečeno poneumljanjem volilcev so iz popolnega neznanca naredili novega župana Maribora. In ko bo Saša Arsenovič odslužil svoje, ga bodo ti isti krogi lahko tako kot Andreja Fištravca, poslali na smetišče zgodovine. Kako strašljivo za demokracijo. Pa tudi podobno, da ne rečem enako, kot v socializmu. Takrat so posameznega kandidata izbrali v lokalni partijski celici, danes pa kar v lokalnem levosučnem političnem trobilu Večer.

V Kopru pa ni bilo nič drugače. Tam stvari še niso čisto dokončne a kaže, da bo župan Aleš Bržan. Če so Arsenoviča »izvolili«, Franca Kanglerja pa medijsko umorili, kar na levosučnem političnem trobilu Večer, je bil Boris Popovič precej trši oreh. Njegovih medijskih “morilcev” je bilo veliko več, ne le lokalnih ampak tudi tistih na državni ravni. Pa da ne bo pomote, prav nikakršen zagovornik Borisa Popoviča nisem. Vem pa tri stvari vezane naj. Prva je ta, da je Koper danes povsem drugačen, kot je bil pred njim. Druga je ta, da naj bi na precej »kavbojski« način, podoben Jankoviču, vodil MO Koper. Tretja pa je ta, da so levosučna politična trobila vseskozi forsirala Aleša Bržana, Borisa Popoviča pa so vseskozi medijsko »ubijala«. S tovrstni početjem pa so posledično določila kdo bo župan Kopra. Toda je to demokracija? Ne ni. So levosučna politična trobila tista, ki lahko tako usodno vplivajo na volitve? Odgovor na to vprašanje pa zahteva še nekaj stavkov.

Nacionalna radio in televizija, ki ju plačujemo vsi, bi morala biti levo in desno v tem pogledu popolnoma uravnotežena. Toda temu ni tako. V pogledu politične uravnoteženosti sta ne tako kot poševni stolp v Pisi, ampak predstavljate si tako, kot če bi poševni stolp v Pisi padel na tla, seveda v levo. Kar pa se tiče ostalih medijev pa je problem v njihovem razglašanju za neodvisne. Le pri Demokraciji in Novi24TV jasno povedo, da so desnosredinsko usmerjeni s čimer ni nič narobe. Narobe je to, da pri POP TV, Planet TV, Delu, Dnevniku, Večeru, Slovenskih novicah, Mladini, Žrnalu24, Svet24 in še mnogokje trdijo, da so neodvisni, v resnici pa so nagnjeni v levo huje kot poševni stolp v Pisi.

https://www.vinkogorenak.net/

Mogoče vam bo všeč