Nekategorizirano

Dr. Stane Granda: 10. oktober 2018: nenavadni povorki v Ljubljani

Slovenija pod Šarčevo vlado, mimogrede, v predvolilnem času se je predstavljal  kot aktivni katoličan in dobil zato od naivnežev kar nekaj glasov, doživlja čudne ali  bolje travmatične čase. Sreda 10. oktobra bo v tem pogledu posebno zgovorna.

Pod geslom »Danes on, jutri morda že ti« bo ob 9.uri z ljubljanskega Prešernovega  trga proti prostorom Okrajnega sodišča na čelu s slovensko zastavo krenila povorka. Pred sodiščem bodo navzoči po govorih upokojenega nadškofa dr. Antona Stresa in Davida Tasiča izrazili protest proti kratenju svobode govora in izpovedovanja verskega prepričanja. Oboje ustava Republike Slovenije slovenskim državljanom garantira. Izvedli bodo tudi krajši kulturni program. Vse to je namenjeno podpori frančiškanu dr- Tadeju Strehovcu, ki ga država (!) toži, »ker se ne boji naglas povedati, da mora država zavarovati pred nasiljem vse rojene in nerojene otroke. Zaradi objave članka, kjer je razkril člane abortivnega lobija, MU DRŽAVNO TOŽILSTVO GROZI Z DVEMA LETOMA ZAPORA!!!« »Gre gre za škandalozno poseganje v svobodo govora, ki lahko pripelje do tega, da kmalu nihče ne bo smel izreči nobene kritične besede o oblastni eliti!« V resnici ne gre samo za to. V ozadju je tudi njegova podpora majhni skupini vernikov, ki se je zbirala pri ljubljanski porodnišnici in tam v tihoti in odmaknjenosti molila za splavljene otroke. Tudi oni so ljudje!

S početjem te skupine se vsi niso strinjali. Podpirali jih niso niti vsi katoličani. Ne gre za to. Gre za demokracijo v kateri ima vsak človek pravico povedati s čim se ne strinja. V aktu tožilstva moramo videti na eni strani dušenje demokracije in na drugi zatiranje javnega izražanja verskega prepričanja. To se dogaja v času, ko se tajni obveščevalni službi prizadevajo pridobiti toliko pravic, kot jih je nekdaj imela UDB-a.

Da gre v resnici za politično in ideološko pristranskost, to smo lahko opazovali tudi v obračunavanju z dr. Jožetom Možino in njegovo oddajo Pričevalci, nam potrjuje nekaznovano pozivanje na nadaljevanje povojnih pobojev, kritiko morilcev, da so jih premalo pobili, nasprotovanje označevanja grobišč po II. svetovni vojni pobitih, kar je mednarodna pravica in dolžnost. Na srečanjih ZB lahko mirne duše z čaščenjem totalitarnih simbolov rušijo ustavni sistem Republike Slovenije, žalijo njene uradne simbole, paradirajo z orožjem za množično pobijanje, izražajo versko nestrpnost  Enim je dovoljeno neskončno kršenje ustave in človekovih temeljnih pravic, drugim boj za osnovne državljanske pravice.

Ker pri komunistih ni slučajnosti in svobode,  bo istega dne ob 15. 45 izpred parlamenta po nagovoru, nekakšnem blagoslovu njegovega predsednika in predsednika prenovljenih komunistov SD mag. Dejana Židana, krenila proti Gospodarskemu razstavišču, to je po najbolj prometni ljubljanski cesti, povorka oficirjev 1968. leta ustanovljene jugoslovanske  TO. Bila je del JLA, Titove Jugoslavije, namenjena zunanji in notranji zaščiti jugoslovanskega totalitarizma. Njen sklic in marš po Ljubljani je svojevrstna manifestacija oborožene sile in svarilo tistim, ki želijo demokracijo. Tam jim bo predsednik republike, potem, ko bodo skoraj gotovo zaplesali kolo »Druže Tito, mi ti se kunemo« pritrdil, da so slovensko osamosvojitev izvedli oni. Pri njej ni šlo za nikaršno demokratizacijo, saj smo imeli najdemokratičnejši sistem socializma s človeškim obrazom. Izvršena bo največja kraja slovenske zgodovine v vsem našem obstoju.

Povorke so različnih vrst. Dopoldanska bo protestna, namenjena zavarovanju temeljnih demokratičnih vrednot, druga pogrebna. Prisotna policijska godba bo predstavlja navček slovenski demokraciji in osamosvojitvi.

povorka, pogrebna povórka, protestna povórka.

Mogoče vam bo všeč