Nekategorizirano

dr. Milan Zver se je srečal z madžarsko ministrico za EU zadeve

Evropski poslanec dr. Milan Zver se je včeraj v Strasbourgu srečal z madžarsko ministrico brez listnice, ki je v madžarski vladi zadolžena za zadeve Evropske unije, Judit Varga.

Pogovor je tekel o izzivih, s katerimi sta soočeni tako Republika Madžarska kot Republika Slovenija ter tudi celotna Evropska unija. Prvenstveno sta sogovornika tako spregovorila o varnostni problematiki in reševanju težav z migracijami, pri čemer sta se sogovornika strinjala z nekaterimi zadnjimi ukrepi, ki jih voditelji Evropske unije načrtujejo za reševanje migracijske krize, kot je na primer pomoč EU v državah izvora migrantov.

Beseda je nanesla tudi na poročilo, ki ga Evropski parlament pripravlja glede Republike Madžarske. Pri tem je dr. Zver izpostavil, da je poročilo nekorektno do madžarske vlade, ki je v zadnjih dveh mandatih dosegla izjemne rezultate ter dodal, da podpira madžarsko vlado pri njenih prizadevanjih za izboljšanje življenja njenih državljank in državljanov.  Dr. Zver je izrazil tudi vso podporo madžarski vladi pri njenem nadaljnjem delu na področju manjšin, predvsem je izpostavil skrb za slovensko manjšino .

Sogovornika sta nenazadnje spregovorila tudi o nedavnih volitvah, ki so potekale tako na Madžarskem kot tudi v Sloveniji, pri čemer sta ocenila razmere po volitvah v obeh državah.

Srečanje med evropskim poslancem in madžarsko ministrico je potekalo v sproščenem, prijateljskem vzdušju.

Mogoče vam bo všeč