Nekategorizirano

Dr. Milan Zver pozdravlja napredek v smeri bolj digitalne Evropske unije

Evropska unija se pospešeno pripravlja na dobo vsesplošne povezljivosti zelo visokih hitrosti, ki jo bodo prinesle tehnologije naslednje generacije. Dr. Milan Zver pozdravlja napredek, ki ga je Evropska unija že dosegla na področju digitalizacije ter podpira korake v smeri nadaljnje krepitve dejanske digitalne unije.

Tako evropski poslanec pozdravlja dejstvo, da se bo aprila letos začela uporabljati uredba EU o čezmejni prenosljivosti storitev spletnih vsebin na notranjem trgu. Uporabniki, ki so na spletu v svoji državi kupili filme, igre, e-knjige ali druge vsebine, bodo do njih lahko dostopali tudi med potovanjem po EU. Ukinitev gostovanja lani poleti pa jim bo omogočila, da si bodo digitalne vsebine lahko ogledovali brez strahu za visoke stroške. Uredba, ki jo je Evropski parlament potrdil junija lani, je del obsežnejšega svežnja predlogov za posodobitev zakonodaje o avtorskih pravicah EU. Gre za prvi instrument, povezan z avtorskimi pravicami, ki bo začel veljati v sklopu strategije za enotni digitalni trg.

Po mnenju evropskega poslanca dr. Milana Zvera mora biti eden od naslednjih ukrepov v smeri digitalne Evropske unije odprava pribitkov na klice iz domače države v tujo državo članico, za kar si tudi sam prizadeva že dalj časa.

Mogoče vam bo všeč