Nekategorizirano

Dr. Milan Zver: Poročilo o človekovih pravicah v EU pristransko in neobjektivno

Evropski poslanec dr. Milan Zver je na seji v Strasbourgu razpravljal o poročilu o temeljnih človekovih pravicah v Evropski uniji. To poročilo nekateri imenujejo tudi temeljno poročilo odbora LIBE, saj izpostavlja stanje na področju uresničevanja listine o temeljnih človekovih pravicah ter ugotavlja, ali se človekove pravice v EU spoštujejo, ali ne.

Evropski poslanec je poročilo kritično zavrnil z besedami, da le-to predstavlja »erozijo temeljnega koncepta človekovih pravic.« »Poročilo izključuje fundamentalne človekove pravice in absurdno je, da skuša iz ilegalnih migracij, ki so delo tihotapcev, narediti temeljno človekovo pravico,« je ocenil dr. Zver. Še več, po besedah evropskega poslanca iz poročila izhaja, da je Evropska unija prostor diskriminacije, nasilja, ksenofobizma, sovražnega govora, nasilja nad ženskami, nad migranti, celo piše, da je to »najtemnejša stran Evrope.«

»To ni pošteno do Evropske unije, ki je vendarle prostor svobode, enakosti, solidarnosti, kjer je kvaliteta življenja najvišja in kjer je dostojanstvo najbolj cenjena vrednota,« je prepričan evropski poslanec, ki ga je tudi zanimalo, zakaj se pripravljalci poročila pri njegovi pripravi niso bolj posvetovali s kolegi in ustvarili večjo stopnjo kompromisa o poročilu. »Zakaj je pri tem poročilu moralo priti do preglasovanja?« se je še vprašal poslanec in dodal, da poročila, ki ni celovito, ki je pristransko, asimetrično in neobjektivno ne bo mogel podpreti. 

Povezava do razprave dr.Milana Zvera

Mogoče vam bo všeč