Nekategorizirano

Dr. Milan Zver: Nasprotujem globalnemu dogovoru OZN o migracijah

Evropski parlament je včeraj na mini plenarnem zasedanju parlamenta v Bruslju razpravljal o pripravah na decembrsko medvladno konferenco v Marakešu o globalnem dogovoru ZN o migracijah.

V razpravi je sodeloval tudi evropski poslanec dr. Milan Zver, ki je izrazil odločno nasprotovanje globalnemu dogovoru OZN o migracijah predvsem, ker dokument ne predstavlja globalnega dogovora. »To ni niti globalen, niti dogovor,« je poudaril dr. Zver in dodal, da to ne more biti in ni globalni dogovor, saj so od njega odstopile velike države oziroma veliki svetovni akterji pa tudi več kot deset evropskih držav članic. Poslanec je ob tem opozoril, da je  v Sloveniji 70% javnosti proti omenjenemu dogovoru. »Torej niti  politične elite v Sloveniji se niso mogle uglasiti okoli njega, kaj šele evropska in svetovna javnost,« je dejal dr. Zver.

»Predvsem pa sem proti, ker je besedilo slabo, ker temelji na napačnih predpostavkah in tudi ni res, da ni zavezujoče. Še kako je zavezujoče, če se ga temeljito prebere,« je izpostavil dr. Milan Zver, ki je prepričan tudi, da bo omenjeni dogovor še poslabšal situacijo pri upravljanju z migracijami. »Evropska unija bi morala več napora in denarja vložiti v države izvora migracij, nikakor pa ne na ta način reševati omenjeni problem,« je zaključil evropski poslanec dr.Milan Zver. 

Video njegove včerajšnje razprave:

Mogoče vam bo všeč