Nekategorizirano

Dr. Milan Zver: Naš cilj je, da se proračun za program Erasmus+ poveča na 45 milijard evrov

Evropski parlament se ob podpori politične skupine Evropske ljudske stranke zavzema za potrojitev proračuna programa Erasmus+ na 45 miljard evrov. V prihodnje bo program financiral več novih pobud, med njimi mrežo  evropskih univerz ter centre odličnosti za poklicno izobraževanje in usposabljanje. Predlagani proračun naj bi izboljšal obstoječe dele programa Erasmus+,  kot so učenje jezikov, mobilnost za šolarje ter partnerstva manjšega obsega.

Evropski poslanec dr. Milan Zver, ki je stalni poročevalec politične skupine  Evropske ljudske stranke za Erasmus+ in tudi glavni pogajalec Evropskega parlamenta za program, je izjemno vesel, da se uresničujejo napovedi o povečanju proračuna.

Dr. Milan Zver je v izjavi izpostavil, da so udeleženci programa Erasmus+ bolj konkurenčni na trgu dela. ”Imajo več znanj, spretnosti in izkušenj, ki so potrebne v gospodarstvu ter v vsakdanji družbi,” je dejal dr. Zver. Ob tem še meni, da se bo povišanje proračuna obrestovalo v obliki bolj izkušene, večjezične in bolj mobilne delovne sile v podporo Evropskemu enotnemu trgu.

»Mladi, ki sodelujejo v programu Erasmus+  imajo dvakrat več možnosti,  da dobijo službo ter v povprečju dobijo 25% boljšo plačo,” še poudarja dr. Zver, ki se obenem zavzema za to, da bi program Erasmus+ v prihodnjem proračunskem obdobju postal tudi bolj pregleden, bolj vključujoč ter uporabniku bolj prijazen.

Nezanemarljivo dejstvo pa je tudi, da program Erasmus+  pomembno vpliva na krepitev evropske identitete. 

Več o tem  v videu

Mogoče vam bo všeč