Nekategorizirano

Dr. Milan Zver: »Erasmus+ je prava dodana vrednost Evrope«

Glavni pogajalec Evropskega parlamenta za program Erasmus+ dr. Milan Zver je danes na plenarnem zasedanju v Strasbourgu spregovoril o povečanju proračunskih sredstev za omenjeni program. Dr. Zver se namreč pogaja za trikratno povečanje sredstev za ta program v prihodnjem finančnem načrtu. Tako bi Evropska unija za ta program namenila skupno kar 45 milijard evrov proračunskega denarja.

Uvodoma se je evropski poslanec iskreno zahvalil poslanskim kolegicam in kolegom, ki trikratno povečanje proračunskih sredstev za Erasmus+ podpirajo. Omenjeno podporo je označil tudi kot »zelo uvidevno odločitev.«

Nadalje je dr. Zver dejal, da jutrišnja odločitev ne bo pomenila »nove vizije Evrope«, ampak bo pomembna, ker bo omogočila materialne pogoje za nadaljnji razvoj, bolj pošteno porazdelitev bremen, in to brez privilegijev. »Pomenila pa bo tudi zahtevo po lastnih proračunskih virih,« je prepričan evropski poslanec dr. Zver.

Poslanec, ki je obenem tudi stalni poročevalec za program Erasmus+, je v nagovoru poudaril še, da je omenjeni program »eden od najbolj uspešnih evropskih programov« in tudi »prava dodana vrednost Evrope.« Evropski poslanec je prepričan, da so potenciali tega programa veliko večji, »kot smo jih sposobni sfinancirati«. »Ne gre pozabiti, da imajo koristi od programa Erasmus+ ne le sodelujoči, ampak tudi univerze, lokalne skupnosti ter celoten trg dela, saj so Erasmusovci bolj konkurenčni na trgu dela, pa tudi gospodarstva,« je v razpravi še opozoril dr. Zver.

Ob koncu nagovora se je evropski poslanec zahvalil tudi komisarju, ki je prav tako izjemno pozitivno ocenil prednosti programa Erasmus+ za celotno Evropsko unijo.

Mogoče vam bo všeč