Nekategorizirano

Dr. Jožeta Pučnika so krasile vrednote, ki bi lahko krasile vse nas

Delegacija SDS, ki jo je vodil evropski poslanec dr. Milan Zver, je na 16. obletnico smrti očeta slovenske države dr. Jožeta Pučnika na njegov grob položila cvetje. Pridružila sta se jim tudi sin dr. Pučnika Gorazd Pučnik in župan Občine Slovenska Bistrica dr. Ivan Žagar.
Na današnji dan mineva 16 let od smrti očeta slovenske državnosti dr. Jožeta Pučnika. Bil je motor slovenskega osamosvajanja in demokratičnih procesov, ki so se v Sloveniji začeli dogajati ob koncu osemdesetih let prejšnjega stoletja.

Danes vse bolj vrednotimo in spoštujemo njegovo delo. “Dr. Jožeta Pučnika so krasile vrednote, za katere bi bilo dobro, da bi nas krasile vse. Ne samo tiste, ki smo aktivni politiki, ampak tudi vse državljane,” je ob spominu nanj povedal dr. Milan Zver. Samostojno Slovenijo si brez njegovega posega v slovenski politični prostor težko predstavljamo, saj je Slovenija na podlagi njegovega udejstvovanja dosegla vse tiste cilje, ki si jih je zadala v času demokratičnih premikov. Ob tem je dr. Zver dodal, da skupaj z njim nismo dosegli vsega, kar smo želeli in da s celotno tranzicijo ne moremo biti zadovoljni, kakor tudi ni bil zadovoljen dr. Pučnik.

V preteklem letu je Evropski parlament sprejel odločitev, da se ena izmed konferenčnih dvoran v Evropskem parlamentu imenuje po dr. Jožetu Pučniku. “Ko so tisti, ki so odločali ali bo dobil svojo dvorano, prebrali njegov življenjepis in delo, dvoma o imenovanju več ni bilo,” je povedal evropski poslanec.

V spomin nam bodo za vedno ostale besede dr. Jožeta Pučnika, ki jih je izrekel na dan, ko je Slovenija stopila iz sence zgodovine, 23. decembra 1990: “Jugoslavije ni več, gre za Slovenijo.”

Mogoče vam bo všeč