Nekategorizirano

Doslej peticijo podpisalo skoraj 2.000 zavednih državljanov

·         Ustavitev političnega aktivizma v medijih, še posebej javnih, kot je RTV Slovenija.

·         Ukinitev prisilnega plačevanja RTV prispevka in možnost prostovoljne dodelitve tega prispevka mediju po lastni izbiri državljana.

·         Revizija medijskih in oglaševalskih monopolov ter njihova ukinitev.

Ali ljudje še želijo javni TV servis za katerega vsa mesec plačujemo 12 evrov? Si želimo javni servis, kjer sami novinarji pozivajo k protestom v času epidemije? Si želimo javni servis, kjer novinarji zavajejo, potvarjejo in lažejo? 

Preberi še: https://vfokusu.com/post/545207/pricenja-se-vseslovenska-peticija-proti-

Osnova demokratične družbe, kakršno poznamo iz najbolj razvitih evropskih držav, je gotovo pluralnost medijev. Medijska krajina v kateri se lahko s svojimi prepričanji najde vsak državljan. Naša država je v tem trenutku pred pomembno prelomnico: ne le gospodarsko, ampak tudi družbeno lahko stopi na novo razvojno stopnico, ki jo bo popeljala v družbo teh – po napredku in demokratičnosti – prvorazrednih družb.

“Trenutna slovenska drugorazrednost v veliki meri plod enostranskega medijskega poročanja. Tako poročanje je rezultat utrjenih struktur v medijih, ki preprečujejo pluralnost. Namesto demokratičnega izražanja različnih svetovnonazorskih prepričanj imamo velikokrat možnost slediti samo točno določenemu. A tudi to prepričanje velikokrat ni iskreno, ampak ga zaradi netransparentnosti lastniških in drugih pritiskov narekujejo politični in kapitalski interesi. To bi lahko kmalu pripeljalo do konca demokracije v naši državi,” tako so zapisali pobudniki peticije.

Preberi še: https://vfokusu.com/post/545245/zbranih-je-prvih-1000-podpisov-proti-prisilnemu-placevanju-rtvslo-nadaljujemo

Povezava do peticije, preberite in podpišite: (https://odpoved.si/)

Podpisniki peticije na osnovi temeljnih človekovih pravic in svoboščin, ki jih zagotavlja Ustava Republike Slovenije s podpisom te peticije zahtevajo:

·         Medijsko krajino, kjer bodo mediji predstavljali demokratično platformo za soočanje različnih družbenih konceptov in prepričanj.

·         Medije, zlasti javne, ki bodo sledili svojemu deklariranemu poslanstvu, da zagotavljajo neodvisno, objektivno in resnicoljubno informiranje ter pokrivajo demokratične potrebe vseh prebivalcev, ne glede na njihovo politično, versko ali drugo prepričanje.

 

Mogoče vam bo všeč