Nekategorizirano

Dominika Švarc Pipan in njen ogljični odtis na Barbadosu

Definicija zelenih Slovenije pravi: “Ogljični odtis je kazalnik, ki se uporablja za ponazoritev količine emisij CO2 in drugih toplogrednih plinov, ki jih posredno ali nepsoredno povzroči posameznik, organizacija, izdelek, storitev ali druga aktivnost v določenem časovnem obdobju. Različne izvedenke izračuna ogljičnega odtisa in identifikacija ukrepov za zmanjšanje izpustov toplogrednih plinov so ključnega pomena za določanje odgovornosti posameznikov in organizacij ter za načrtovanje in izvajanje vseh vrst podnebnih ukrepov.”

(https://www.zelenaslovenija.si/kaj-nudimo/trajnostno-svetovanje/ogljicni-odtis)
Iz osladnega predstavitvenega intervjuja v častniku Večer lahko vsak povrečnež, ki zmore za ene počitnice v rajnki Jugoslaviji, izračuna število   nepotrebnih letov Dominike Švarc Pipan in potovanj po svetu in s tem njen “prispevek”  k brezogljični družbi. Bojda je to njen cilj pri drugih. Levičar svoje grehe pokori vedno na drugih.

Ogljični odtis Švarc Pipanove:
“Tik pred zdajci, ko sem na Barbadosu že imela najeto stanovanje, odprodala skoraj vse svoje imetje v Haagu, so me na dan, ko je pri vratih pozvonil selitveni servis, s ponudbo zaposlitve na tožilskem oddelku poklicali s haaškega tribunala za nekdanjo Jugoslavijo. Ker sem o delu na tem sodišču sanjala že kot gimnazijka, sem se na koncu odločila, da to ponudbo sprejmem, a sem uspela začetek službe toliko odložiti, da sem za nekaj mesecev le šla na Barbados, tam uredila zadeve z univerzo in si privoščila tudi nepozabne počitnice,

(https://www.vecer.com/dominika-svarc-pipan-moje-zivljenje-se-zdi-kot-tv-serija-6460611)

Mogoče vam bo všeč