Več

Deveterica turističnih doživetij, ki se bodo ponašali z znakom Slovenia Unique Experiences.

Slovenska turistična organizacija (STO) je s pomočjo 5-članske komisije potrdila prvo deveterico doživetij, ki se bodo ponašali z znakom Slovenia Unique Experiences. Nekateri pa so že uveljavljen del incentive ponudbe.
Na prvi pilotni poziv, ki se je zaključil 15. novembra 2018, je bilo prijavljenih 16 ponudnikov oziroma 17 doživetij. 5-članska komisija za 5-zvezdična doživetja je dne 11. decembra 2018 vsako od prijav ocenila na osnovi štiridesetih kriterijev, ki so razvrščeni v 10 vsebinskih sklopov, v osnovi pa je moral prijavitelj izpolnjevati vhodne pogoje in se zavezati k aktivnemu spremljanju odzivov obiskovalcev, trajnostnemu ravnanju in skrbi za kakovost izkušnje. 

Prvo serijo potrjenih doživetij sestavljajo (vrstni red glede na zaporedno številko prijave): 

Garden Village – Noč v hišici na drevesih, sredi gozda in z lastnimi vrtovi (Plantea, Garden Village Bled), 

Kratke naravoslovne počitnice v Sloveniji – podaljšan vikend v naravi (Zavod Symbiosis, Bloke), 

Pripoved vojaka s Soške fronte (Kobariški muzej), 

Ljubljanski grad za vas – individualno grajsko doživetje (Javni zavod Ljubljanski grad), 

Vintage gourmet tour (Oljarna Lisjak, Koper), 

Ogled rudnika s kajakom (Podzemlje Pece), 

Po poteh Luke Čeča(Postojnska jama), 

Ribogojnica Fonda (Ribogojnica Fonda) in Brko tura (Turizem Ljubljana).

Kaj je tisto, kar je prepričalo komisijo, je opredeljeno v utemeljitvah za vsako doživetje posebej. Med izbranimi doživetji so tudi odlična motivacijska doživetja, ki so že uveljavljen del domače ponudbe na t. i. incentive trgu.

STO bo organizatorjem teh doživetij na tujih trgih nudila trženjsko podporo in zagotovila izpostavljenost, saj gre za doživetja, ki izpolnjujejo obljubo in pozicijo Slovenije kot zelene butične destinacije za 5-zvezdična doživetja. Do konca februarja bo zbirka predstavljena na portalu www.slovenia.info, doživetja pa vključena v različna promocijska orodja STO.  

Več: Slovenska turistična organizacija 

Mogoče vam bo všeč

Več v:Več