Nekategorizirano

Dejan Židan! A sem zate fašist?!

Če je soditi po plakatu, s katerim Židanova SD, “zapisana tradiciji antifašizma,” vabi na današnjo slovesnost ob dnevu upora proti okupatorju, je Murska Sobota še vedno polna fašistov in ki jim bo Dejan Židan, svečani govorec, napovedal sveto vojno do dokončnega uničenja. Prav strah me je, ker  po Židanovih kriterijih tudi sam sodim med fašiste. Dve leti nazaj mi je namreč navrgel, da sodim med tako imenovane “črne” novinarje. Kako se bo lotil fašizma in fašistov v Murski Soboti, da izpolni nalogo, ki jo je njemu in soboškemu županu Aleksandru Jevšku, članu SD seveda,  naložil zadnji predsednik Komunistične partije Slovenije Milan Kučan, “da mu Mursko Soboto in Prekmurje znova naredita rdečo!” Z diskreditacijo, nato likvidacijo, po potrebi tudi fizično, kakor se je pred dobrimi 20. leti v Novi Gorici zareklo “ljubljenemu vodji” Milanu Kučanu. Bo Dejan Židan “odločen” boj proti fašizmu iz Prekmurja izvozil po celotni Sloveniji. Ima njegova SD v rokah spiske, morda uporabne še iz udbaških časov? Tudi Bogdan Horvat ali Puklasti Miha se je takega časa 1945. leta iz Ljubljane pripeljal v Prekmurje, v žepu pa imel spisek oseb za likvidacijo, ki mu ga je zaupal Ivan Maček Matija. 

Opazujem letak današnje OF slovesnosti in ne morem verjeti, da se to dogaja 2018. leta, ko bo Slovenija slavila 27 let samostojnosti in neodvisnosti, ko se je v desetdnevni osamosvojitveni vojni postavila po robu agresorski in okupatorski armadi, katere simbol je bila rdeča petokraka. Se po volji omrežja, ki mu samostojna Slovenija ni bila nikoli intimna opcija, vračamo nazaj v čas komunistične države? Po Sloveniji v letu 2018 na proslavah odmeva komunistična internacionala, ki se ji s petjem  polnih grl pridružijo, ob igranju slovenske himne pa so usta nema. Sredi slovenskega glavnega mesta bo festival rdeče zvezde, trume Slovencev bo 4. in 25. maja množično romalo na Dedinje ali pa v Jajce, ob dnevu slovenske državnosti pa še zastave ne izobesijo. Ja, res sodim med fašiste, ker sem domoljub in ker zavračam zlagana zgodovinska dejstva o pomenu OF. 

Zgodbo vedno pišejo zmagovalci, kar je komunistična oblast skozi 45 let vladavine uspešno prodajala skozi medije, literaturo in seveda šolstvo. Priznam, tudi meni! In danes leta 2018 razmišljam z vsem spoštovanjem o tisočih, ki so se iz domoljubnih razlogov priključili NOB, se borili za svobodo in tudi zanjo žrtvovali svoja življenja. Tragično pa je, da ta domoljubna množica, ki se je borila za svobodo in boljši jutri,  ni imela pojma o “pravih” namenih vodstva OF, v katerem so bili sami “preverjeni” komunistični kadri. Zato Dejan Židan, ne slavite danes obletnice ustanovitve OF, temveč ustanovitve PIF – Protiimperialistične fronte, njeni ustanovitelji pa so bili iz vrst Društva prijateljstva s Sovjetsko zvezo, njeno delovanje pa usmerjeno proti “imperialistom,”  Veliki Britaniji, Franciji in ZDA in ne proti nacistični Nemčiji in fašistični Italiji. Z njimi so se bratili, tudi kolaborirali,  povezoval pa jih je sporazum Ribentrop – Molotov. Šele napad nacistične Nemčije na Sovjetsko zvezo 22. junija 1941 je prekinil incestno razmerje med nacisti in komunisti. To velja tudi za slovenski prostor. Šele z 22.6.1941 lahko govorimo o OF, pa še po tem so bili številni primeri kolaboracije med partizani in namško in italijansko okupatorsko vojsko.

In v vseh letih, kar živimo v samostojni in na demokratičnih principih oblikovani državi, je resnica o OF, o povojnih pobojih…še vedno tabu tema tako v medijih, šolah in literaturi. Prav to je razlog slovenske miselne razslojenosti, ki ni sposobna in zrela sprejeti dejstev takšnih, kot v resnici so in zato je sprava le črka na papirju. Zasluga gre globoki državi, hobotnici, udbaškemu omrežju, Kučanovemu klanu, ki ima še vedno v primežu ključne zvode in državo pelje nazaj v komunistične čase. In kot je na svojem blogu zapisal dr. Vinko Gorenak je Slovenija najbolj socialistična med državami nekdanjega vzhodnega bloka zato, ker njen “prvi stric iz ozadja Milan Kučan, nekdanji komunistični šef, še vedno praktično odloča o vsem, tudi o tem kdo bo vodil vlado in koliko časa bo vladal, ključne položaje v državi pa zasedajo pripadniki nekdanje Udbe.”

Dejan Židan, sem torej fašist, ker ne bom počastil praznika PIF (OF)?!

Mogoče vam bo všeč