izobraževanjeSlovenijaŠportTurizemVeč

Daljinske kolesarske poti v Sloveniji

Počitnice so tukaj. Morda se boste odločili za kolesarjenje. Sami ali z družino.

Izbira je velika.

Slovenske daljinske poti so odlične za odkrivanje lepot Slovenije. Najbolj poznane in priljubljene se vijejo po razgibani pokrajini v različnih delih Slovenije – ob Dravi, po obali, v alpskem svetu in ob Muri.

MOJ NAČIN
RAZISKOVANJA.

Top 5 daljinskih kolesarskih poti v Sloveniji

Spoznajte najbolj priljubljene daljinske kolesarske povezave, na katerih lahko odkrivate svet ob rekah Drava in Mura, se zapeljete pod alpskimi vrhovi ali ob morski obali ter odkrivate zelene destinacije med Julijskimi Alpami in Jadranom.

daljinske poti_dravska kolesarska pot

Dravska kolesarska pot

Dravska kolesarska pot je del mednarodne poti, ki se začne že ob izviru reke Drave v Italiji. V Sloveniji vas reka Drava spremlja ob kolesarskih užitkih in naporih mimo mejnega prehoda Libeliče oziroma Vič do Maribora ali še naprej do Ptuja in Ormoža – v skupni dolžini 129 km. Pot je srednje zahtevna in poteka večinoma po asfaltiranih lokalnih cestah. Primerna je za rekreativno kolesarjenje s trekinškimi kolesi.

Obišči stran

Daljinska kolesarska pot Porečanka (Parenzana)

Znamenita pot Porečanka (Parenzana) vas popelje po kratki, toda pestri in razgibani slovenski obali. Speljana je po nekdanji ozkotirni železniški progi med Trstom (Italija) in Porečem (Hrvaška) v skupni dolžini 130 kilometrov ter je primerna za kolesarjenje in hojo. Na slovenskem delu poti med Koprom in Sečoveljskimi solinami spoznavate tako slovenska obalna mesta kot del istrskega podeželja. Idealna je za družinski izlet ali dejavno preživljanje prostega časa med počitnicami.

Obišči stran

Kolesarska pot Jureta Robiča (D2)

Ena od najlepših slovenskih kolesarskih poti vas vodi od Rateč skozi Kranjsko Goro, mimo Gozd Martuljka in Mojstrane vse do Jesenic. Okoli 28 kilometrov dolga kolesarska povezava ob vznožju Julijskih Alp deloma poteka po opuščeni železniški progi, preko številnih mostov, skoraj v celoti ločena od motornega prometa in je obdana z markantno gorsko kuliso. Brez hudih vzponov, z okrepčevalnicami in lepo urejenimi počivališči je primerna tudi za otroke.

Obišči stran

Bike Slovenia Green

Kolesarjenje je že samo po sebi ena najbolj zelenih aktivnosti v naravi. Zdaj lahko uživate na kolesarski turi od Julijskih Alp do Jadranskega morja, kjer bo vaša »rdeča nit« pravzaprav zelena. Bike Slovenia Green je namreč prva trajnostna kolesarska tura na svetu, ki vas vodi skozi destinacije s certificiranim trajnostnim znakom.

Več

Pot ob Muri

Med poznavalci velja kolesarska pot ob Muri za eno od najlepših obrečnih kolesarskih poti v alpskem prostoru, ki je zaradi svojih značilnosti – rahlo v hrib in mimo številnih kulinaričnih postankov – res prava užitkarska kolesarska pot. Začne se v narodnem parku Visoke Ture ter preko Gradca spremlja Muro do vinorodne dežele in termalne pokrajine.

Obišči stran

Kolesarska pot Slovenia Green Capital Route

Daljinska kolesarska pot povezuje tri zelene destinacije v Osrednji Sloveniji – urbano Ljubljano, zeleno Kočevsko in kulturno Belo Krajino.  Na poti lahko doživite živahen utrip slovenske prestolnice Ljubljane, poiščete svoje zeleno zavetje v prostranem Kočevskem gozdu in doživite preplet različnih kulturnih svetov v Beli Krajini. Ta trajnostno naravnana kolesarska pot je svojo pozornost dobila tudi v svetovno znanem vodiču Lonely Planet.

Obišči stran

vir. https://www.slovenia.info/sl/dozivetja/aktivne-pocitnice/kolesarjenje/daljinsko-kolesarjenje

 

Mogoče vam bo všeč

Next Article:

0 %
Copy link
Powered by Social Snap