Nekategorizirano

Covid paciente lahko postelja čaka na drugem koncu države

Skeptiki, oziroma tisti, ki nas razdvajajo tudi pri bolezni, od politikov kot sta Šarec in Fajonova, do znanih ljudi, kot so Potrč, Werner, Ribičeva in še kdo, do levičarskih manipulatorjev in ostalih, ki se ne zavedajo resnosti situacije.

Posteljo, navadno ali intenzivno, za zdaj (še lahko) dobi vsak bolnik, ki jo potrebuje, a zaradi velikega priliva bolnikov številni pred sprejemom več ur čakajo na urgenci, nekatere pa vozijo tudi v bolnišnice na drugem koncu države. Ko osebni ali urgentni zdravnik presodi, da zdravljenje doma ni več varno, ima dve možnosti. “Ali direktno pokliče v urgentni center in obvesti najbližji urgentni center, da bo pripeljan pacient, ki potrebuje njihov pregled in nadaljnjo obravnavo ter je covid pozitiven, lahko pa pokliče dispečerski center, ki to obvestilo urgentnemu centru posreduje namesto njega,” pravi koordinator za covid bolniške postelje pri ministrstvu za zdravje Robert Carotta, piše portal 24ur.

A najbližja razpoložljiva postelja je lahko tudi zelo daleč. “Zgodilo se nam je že, da smo morali bolnika premestiti v Izolo. In tudi k nam prihajajo bolniki iz Murske Sobote, iz Brežic in podobno,” pravi član svetovalne skupine za covid-19 in direktor Klinike Golnik Aleš Rozman.

UKC Maribor se prilagaja

Tudi infekcijski oddelek v UKC Maribor so prilagodili covid pacientom. Je pa povsod vedno več bolnikov, ki prihajajo v bolnišnice zaradi drugih težav, pozitivnih na novi koronavirus. Koordinator posteljnih kapacitet zato ocenjuje, da ni daleč dan, ko bo več postelj namenjenih bolnikom s covidom kot bolnikom brez njega.

 

 

Mogoče vam bo všeč