Nekategorizirano

Covid-19: Sobota nam je prinesla 1.024 novih okužb oziroma kar 29,84 odstotka pozitivnih med testiranimi

V soboto smo v Sloveniji ob 3.432 opravljenih testih okužbo z novim koronavirusom potrdili pri 1.024 ljudeh. To pomeni, da je bilo pozitivnih kar 29,84 odstotka testiranih. Delež pozitivnih testov se je sicer v zadnjih dneh zmanjševal, od srede, ko je bilo pozitivnih 30,33, je ta odstotek v četrtek padel na 27,25 odstotka, petek pa se je znova dvignil na 29,84 odstotka testiranih.

Že v četrtek smo presegli žalostni mejnik 1.000 umrlih za posledicami novega korona virusa. V soboto je umrlo 26 bolnikov z boleznijo covid-19, od začetka epidemije skupaj že 1.052, iz bolnišnic so včeraj odpustili 39 bolnikov.

Predsednik Vlade Janez Janša včeraj pozno popoldne obiskal UKC Maribor in SB Murska Sobota

Včeraj pozno popoldne se je predsednik vlade mudil tudi v UKC Maribor, kjer mu je direktor bolnišnice Vojko Flis predstavil situacijo v času drugega vala epidemije covida-19 in potrebnih investicij v zdravstveno infrastrukturo. Na srečo se razmere v UKC Maribor glede bolnikov počasi stabilizirajo, je dejal dr. Flis. A še vedno se srečujejo s kadrovskimi težavami zaradi odsotnosti zaposlenih, ki so okuženi z novim koronavirusom ali v karanteni zaradi stika z okuženimi.

Po obisku MO Maribor, kjer ga je sprejel župan MO Saša Arsenovič,  je predsednik Vlade Janša pozno zvečer obiskal še Splošno bolnišnico v Murski Soboti. Ogledal si je oddelek intenzivne terapije in izrekel zahvalo ekipam zdravstvenih delavcev in vodstvu, da v težkih razmerah še zmorejo. Vodstvo Splošne bolnišnice Murska Sobota ga je seznanilo s stanjem covida-19 in potrebnih investicijah ter o povečanju zdravstvenih kapacitet v bolnišnici ter v regiji.

Mogoče vam bo všeč