Nekategorizirano

COVID 19 se ne ustavlja-Stanje v R. S . Makedoniji še naprej alarmantno

»Korona« je neusmiljena. To kažejo tudi današnje številke novih pozitivnih primerov okuženih v Makedoniji. Na  dan 28 junij je 176 novih primerov okužb-skupna dosedanja  številka diagnosticiranih je 6080, 80 ozdravljenih in 9  dodanih k črni bilanci umrlih za posledicami korona virusa.

Tamkajšnje ministrstvo za zdravje obvešča  da so opravili 870 testiranj iz katerih je izšlo število 176 pozitivnih. Slika okuženih po krajih je »skoraj« tipična , kar pomeni , da je največje število na novo okuženih v Skopju 61, potem proti Tetovu, , Strugi ter še nekaj manjših  krajev ob »zahodni« COVID magistrali ter  preostala Makedonija ki je enakomerno »posejana« z okuženimi  z »korono«, kjer pa ima »rahlo« prednost neuradna prestolnica vzhodni del Severne Makedonije Štip z 14 novimi okuženimi.

V skoraj vseh Mestnih in splošnih bolnišnicah ter klinikah imajo hospitalizirane obolele z CIVID 19. Prav tako jih je  veliko število vezanih na ventilatorje. Oblasti sporočajo da imajo širjenje virusa pod nadzorom ne glede na dnevno trimestno rastoče število novih okužb , ki bolj gre k 200 in se ne zmanjšuje.

Kljub obljubam o odpiranju meja, letališč in ostalih poti dostopa do države, je potrebno premisliti ali bi se odpravili v deželo tam spodaj v kolikor ni nujno.

 

Vane T. Costa

 

Mogoče vam bo všeč