Nekategorizirano

Covid-19: Na torkovih testiranjih na novo okuženih kar 2.605 ljudi, 100 na intenzivni negi

Torkova testiranja na covid-19 so prinesla šokantne podatke. Od 7.471 testiranih je bilo potrjenih 2.605 okužb. Pozitiven je bil več kot vsak tretji opravljeni test. Delež pozitivnih testov je 34,9 odstotka. Vsega skupaj je bilo v Sloveniji okuženih 28.197 ljudi, “le teden dni nazaj  smo bili na 11.000,” jena današnji vladni covid tiskovni konferenci povedal govorec Jelko Kacin. Na tiskovni konferenci sta sodelovala tudi ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore in direktor Univerzitetne klinike za pljučne bolezni in alergijo Golnik dr. Aleš Rozman.

Po Kacinovih besedah bolnišnično oskrbo potrebuje 612 obolelih za COVID-19. Iz bolnišnic je bilo sicer odpuščenih kar 54 oseb, a se je število bolnikov vseeno močno povečalo. Na intenzivni negi se zdravi že 99 oseb. Kacin je tudi povedal, da je v torek v bolnišnicah umrlo sedem covidnih bolnikov, podatki za DSO še niso znani.

Dr. Aleš Rozman je opozoril, da se je v enem tednu število obolelih podvojilo, kar se pozna tudi pri posteljni ustesnjenosti v bolnišnicah. “Če imamo vsakih 6-7 dni dvojno število obolelih kot teden dni nazaj, se to pozna v bolnišnicah. Če smo še konec tega tedna potrebovali 400-500 bolniških postelj, jih bomo konec naslednjega tedna že blizu 1000, naslednji teden lahko že 2000,” je dejal dr. Aleš Rozman.

Mogoče vam bo všeč