Nekategorizirano

Covid-19: Dramatični poziv UKC Maribor zdravstvenim domovom, koncesionarjem zdraviliščem in drugim bolnišnicam!

Tudi danes je iz UKC Maribor prišel dramatični poziv, naslovljen na zdravstvene domove, koncesionarje, zdravilišča in druge bolnišnice, v katerem prosijo za nujno pomoč v obliki strokovnega kadra.

 “Zaradi epidemije COVID – 19 se v UKC Maribor soočamo z izjemno kadrovsko stisko. V tem trenutku komaj zagotavljamo obravnavo pacientov, že v nekaj dneh pa bomo ob nadaljnem povečevanju števila hospitaliziranih covid pacientov, sposobni ohraniti le delovanje urgentne službe.”

Edina rešitev je prerazporeditev dela
Edino rešitev tako predstavlja prerazporeditev zdrasvtvenega osebja iz primarnega in sekundarnega nivoja, kjer začasno zmanjšano izvajanje ali ukinitev nekaterih zdravstvenih storitev ne bi imelo tako usodnih posledic za zdravje pacientov, v primerjavi s tistim, ki ga predstavlja zmanjševanje onkoloških in drugih terciarnih programov v UKC Maribor.

Pomagajo lahko tudi študenti
Za pomoč prosijo tudi študente vseh študijskih smeri, da se jim pridružiji v ekipah. “Pomoč potrebujemo pri lažjih fizičnih delih, na INFO vstopnih točkah, negovalnih oddelkih itd. Prosimo vas, da nam prijave (kratek opis in telefonsko številko) pošljete na e-mail naslov: [email protected]. Vljudno vabljeni, da se nam pridružite v boju proti covid-19. Skupaj bomo zmagali!”

Mogoče vam bo všeč