Nekategorizirano

Covid-19: Četrtkova testiranja sicer daleč od črnega rekorda, vendar še vedno visokih 1.798 novo okuženih

V četrtek je bilo 6.368 opravljenih testov, potrjenih pa 1.798 novih okužb z novim koronavirusom. Takšni so včerajšnji podatki sledilnika za covid-19. Delež pozitivnih testov je znašal 28,23 odstotka, kar je sicer precej manj kot v sredo, ko je znašal 34,55 odstotka. Po podatkih sledilnika so bili v sredo hospitaliziranih 703 bolniki s covid-19, od tega 122 na intenzivni negi. V bolnišnicah je za boleznijo covid-19 po podatkih sledilnika umrlo 18 bolnikov, podatki o smrtnih žrtvah v domovih za starejše pa še niso znani.

“Rekordna” sreda je ob 7.202 opravljenih testih potrdila kar 2.488 novih okužb z novim koronavirusom. Delež pozitivnih testov je takrat znašal 34,55 odstotka. V četrtek je delež pozitivnih testov znašal 28,23 odstotka, od 6.368 opravljenih testov jih je bilo pozitivnih 1.798.

“Število obolelih za covid-19 bo glede na projekcije žal vsaj še nekaj časa naraščalo. Ukrepi bodo zato podaljšani za teden dni. Če bomo dosledni in bomo vsi z odgovornim obnašanjem podprli napore zdravstvenih delavcev, lahko čez od sedem do deset dni pričakujemo postopno sproščanje,” je po večernem posvetu ožje vladne ekipe in strokovne svetovalne skupine, sinoči na Twitterju sporočil predsednik vlade Janez Janša. Na posvetu so sklenili, da bodo ukrepi podaljšani podaljšani za teden dni, je napovedal predsednik vlade. 

Največ umrlih v enem dnevu doslej

Po podatkih vlade je v četrtek za boleznijo covid-19 umrlo 23 bolnikov. Gre za najvišje potrjeno število smrtnih primerov zaradi bolezni covid-19 v enem dnevu do zdaj. Pred tem smo pri nas največje število smrtnih primerov zaradi novega koronavirusa potrdili v soboto, 24. oktobra, ko je za covid-19 umrlo 19 ljudi. Skupaj je pri nas za boleznijo covid-19  do zdaj umrlo 311 ljudi.

Vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin pa je napovedal, da se bodo za osnovnošolce za en teden podaljšale krompirjeve počitnice, za dijake in študente pa bo pouk potekal na daljavo. Odprta ostajajo tudi vrata vrtcev. 

 

Mogoče vam bo všeč