Nekategorizirano

Covid 19: 40 okuženim stanovalcem DSO Ljutomer odrekli dobrodošlico na Ptuju, zmrdujejo se tudi v Murski Soboti, ostane Ormož

Eno od žarišč epidemije s koronavirusom v domovih za ostarele je tudi DSO LJutomer. Včeraj so tam ponovno zabeležili nove okužbe, odvzeli so 25 vzorcev, pozitivna pa sta bila dva stanovalca in eden zunanji zaposleni. Skupno je bilo do torka  v domu okuženih 113 ljudi, od tega 83 stanovalcev, 22 zaposlenih in 8 zunanjih sodelavcev, ozdravelo je 26 stanovalcev in osem zaposlenih.

Direktor doma Tomislav Nemec je že vse od pojava epidemije vztrjaal, da se v zdravljenje aktivno vključijo bolnišnične ustanove, ki so zato kadrovsko usposobljene in tudi primerno opremljene.

Odzval se je minister za zdravstvo Tomaž Gantar in napovedal, da bodo okužene in bolne stanovalce ljutomerskega doma namestili v ptujsko bolnišnico. Temu se je uprlo vodstvo bolnišnice, nestrinjanje s selitvijo okuženih starostnikov pa so izrazili tudi zaposleni v ptujski bolnišnici.

Podprla jih je tudi ptujska županja Nuška Gajšek z izjavo, “da za sprejem 40 Covid-19 pozitivnih bolnikov, ki sicer ne kažejo bolezenskih znakov, vsi deležniki v Mestni občini Ptuj nismo bili pripravljeni, kaj šele obveščeni. Ob sprejemu teh bolnikov je potrebno preigrati vse scenarije in urediti zadeve: od zagotovitve zadostnega kadra, dovolj primerne zaščitne opreme, logistike v SB Ptuj in izven, najti primerno namestitev tudi za vse tiste, ki bi skrbeli za te bolnike.” 

Minister Gantar, razočaran nad odločitvijo vodilinih ptujske bolnice, je napovedal iskanje novih rešitev, morda bosta to ormoška ali soboška bolnišnica? Več bo znanega v naslednjih dneh!

VIDEO: Izjave Tomislava Nemca, dr. Teodorja Pevca SB Ptuj in dr. Daniela Grabarja SB Murska Sobota

Mogoče vam bo všeč