Nekategorizirano

Cerarjeva vlada referendum o 2.tiru izkoristila za svoje ozke politične interese

Predsednik SLS mag. Marko Zidanšek je v komentarju odstopa predsednika Vlade RS dr. Mira Cerarja povedal, da se je potrdilo, da je vlada res izkoristila referendum za svoje ozke politične interese. V SLS zato predlagajo, da vladajoča koalicija v državnem zboru umakne predlog zakona o drugem tiru in privarčuje 3,5 milijona evrov slovenskim davkoplačevalcem. SLS bo predlagala nov finančni načrt izgradnje drugega tira, ki bo transparenten in gospodaren. Prav tako smo pripravljeni, da prevzamemo odgovornost pri vodenju države.

“Tri razvojna področja, na katerih že gradimo prihodnost Slovenije, so: varno, lokalno, gospodarno. Zato bomo prevzeli odgovornost za tri ključna ministrstva:

– notranje ministrstvo (varno), kjer bomo zagotovili neprodušno mejo in zavarovali slovenski način življenja. Organi pregona se ne bodo več ukvarjali le s pisanjem glob slovenskim državljanom, ampak z zagotavljanjem naše varnosti.

– infrastrukturno ministrstvo (gospodarno), kjer bomo izpeljali projekt drugi tir po principu dobrega gospodarja – ta bo cenejši in bolj učinkovit. Vladi predlagamo, da zakon razveljavi.

– kmetijsko ministrstvo (lokalno), kjer bomo slovenskemu kmetu povrnili dostojanstvo. Z omejitvijo trgovinskih marž, pravičnimi vzpodbudami in debirokratizacijo bomo zagotovili, da bo s svojim delom lahko normalno živel,” je v komentarju na Cerarjev odstop med drugim povedal Marko Zidanšek.

Odstop predsednika vlade dr. Mira Cerarja je z vidika SLS dobra poteza za državo, vendar žal nekaj let prepozna.  “Preseneča nas, da je Cerar kot doktor prava in strokovnjak za ustavno pravo izkazal dvom v odločitve sodišča. Ob tem želimo poudariti, da morata poleg Cerarja in njegove SMC odgovornost za nastalo politično krizo prevzeti tudi koalicijski partnerici SD in DeSUS.  Koalicijski partnerji z razliko od vladajoče stranke imata dolgoletne politične izkušnje in bi prav zaradi tega lahko preprečili marsikatero škodljivo potezo te vlade,” dodaja Marko Zidanšek.

Predsednik SLS  je še prepričan, da je čas, da Slovenija v parlamentu spet dobi verodostojne politične predstavnike, ki ne bodo iztirili na prvih resnejših preizkušnjah. »V SLS smo pripravljeni na volitve in na prevzem odgovornosti za prihodnost.  Vemo, kam gremo: varno, lokalno in gospodarno zremo v nove izzive. V najbolj vročem delu kampanje bomo praznovali svojo 30 letnico. Želimo, da volivci prepoznajo naše dolgoletno delo, ko smo bili prvi politični povezovalci, zagovorniki  interesov države in ljudi, z močno protikorupcijsko agendo in jasnimi ter prodornimi stališči o tem, kakšno Slovenijo si skupaj želimo in potrebujemo – za vse generacije. Naj zmaga najboljši – SLS je brez dvoma prva izbira.«

Mogoče vam bo všeč