Nekategorizirano

Celjska koča-turistično središče z novo pridobitvijo Zip line-adranalinsko doživetje tukaj in zdaj

Pa smo jo dočakali, rekreacijo in adrenalinska doživetja na dosegu roke.

Turistično središče Celjska koča je v skladu s strategijo razvoja turizma v Mestni občini Celje namenjeno vsem ciljnim skupinam obiskovalcev, pa vendar Celjsko kočo vsakodnevno najbolj obiskujejo rekreativci in pa v veliki meri tudi ljubitelji adrenalinskih doživetij. Po zgrajenem Letnem sankališču, Pustolovskem parku in kolesarski progi, je bila  izgradnja Zip-linea Celjska koča  tako rekoč logično nadaljevanje začrtane usmeritve, saj je priprava projekta, pa tudi sama izvedba in dokončanje izgradnje, vseskozi  netila iskreno zanimanje obiskovalcev in širše javnosti.

 Že pred več kot štirimi leti je  ZPO Celje d.o.o. pričel variantno načrtovati traso, na kar je bila v l. 2017, na podlagi usmeritev Zavoda za varstvo narave ter Zavoda za gozdove in seveda projektantov idejnega projekta,  izbrana sedanja trasa Zip-line jeklenica I., ki poteka s stolpa ob terasi Hotela do pobočja Grmade v bližini Pečovniške koče. Z Grmade nazaj se po Zip-linu – jeklenici II. uporabniki  spustijo do vznožja, kjer se po obstoječi Gozdni učni poti vrnejo na izhodišče.

 Adrenalinsko doživetje, ki poteka iz 10m visokega stolpa, ki se nahaja ob hotelu, po jeklenici na pobočje Pečovnika v dolžini 426m, povratni spust po jeklenici pa poteka iz pobočja Pečovnika nazaj na Celjsko Kočo v dolžini 403m, sta  jo danes uradno odprla župan mestne občine Celje Bojan Šrot in direktor podjetja ZPO Celje, Ivan Pfeifer.

Dosežena hitrost spusta znaša več kot 40km/h, točka nad dolino pa je višja od 100m.

 Zip line na Celjski koči sodi med večje ZIP line parke v Sloveniji po skupni dolžini obeh jeklenic. Promocijska cena za spust v obe smeri znaša 20€, vsi adrenalinski navdušenci pa se bodo po njem lahko spustili že od 24. Junija dalje.

Vabljeni od daleč in blizu, tam kjer je zraven Zip-Line je vedno fajn!

 

Vane T. Costa

Foto: Edi Einspiler

 

 

Mogoče vam bo všeč