Nekategorizirano

Celje: »V Celju vse več malih in drznih ropov«!

Po navedbah iz policije so včeraj   nekaj pred 18. uro so bili obveščeni o ropu  trgovine na Kocbekovi ulici v Celju. Zamaskiran  in oborožen storilec je vstopil v trgovino, zagrozil prodajalki in  zahteval  denar. Ko je dobil denar je pobegnil. Prodajalka je takoj, ko je  zapustil  trgovino,  o  ropu obvestila OKC  Policijske  uprave  Celje, od koder so na kraj nemudoma napotili policiste. Celjski  policisti  so  kmalu  po  ropu na Kersnikovi ulici v Celju prijeli osumljenega  mladoletnika, doma s celjskega območja,   ki je pred prijetjem gotovino in orožje odvrgel. Policisti so oboje kmalu po tem našli. Osumljenega  so seveda pridržali. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja  Rop, po I. odstavku 206. člena Kazenskega zakonika -1,  bo tudi  kazensko ovaden.

Mladoletni osumljenec je  do sedaj najverjetneje  že sodeloval še  pri  katerem od ropov, ki  so jih v zadnjih mesecih  obravnavali na območju Celja,  glede katerih ves  čas  intenzivno  zbirajo  obvestila  in opravljajo ostala preiskovalna dejanja.

Bistvo pri vsem tem početju iskanja, prijetij in opravljanjem preiskovalnih dejanj je poleg izsledkov ki so,  da pride do enega drugega premika, premika v glavah »izvajalcev« teh drznih dejanj. Za enkrat po določenih dognanj izhaja da se to izvaja na ne preveč obljudenih lokacijah, tudi ne preveč frekventnih  enot glede na obisk. Modus je že tako prepoznaven, socialna struktura tudi. Trend upadanja pa ne.

Bo to naslednji korak?

Vane K. Tegov

Mogoče vam bo všeč