Nekategorizirano

Celje: »Poostren nadzor v cestnem prometu ali proračunski dnevi tečejo«

Včeraj dopoldne so policisti  na celotnem območju Policijske uprave Celje  izvajali poostren nadzor prometa. Med drugim so dan prej izvajali tudi  tako imenovani »verižni« nadzor prometa in sicer v sosledju  in v presledkih od  nekaj  kilometrov tri zaporedne kontrole. Včasih( omemba avtorja),  je veljalo da  v koledarskem dnevu v kolikor si bil deležen sankcije za istovrsten prekršek da si bil v primeru drugega srečanja  samo opozorjen. Glede na včerajšnje rezultate ki so omenjeni v poročilu PU Celje upam, da med temi 43 sankcioniranimi ni bilo takšnih,  ki so bili ponovnega ali bog ne daj tretjega srečanja v sosledju.

Od skupnega števila ugotovljenih in evidentiranih  kršitev  je bilo 36 prekrškov zaradi uporabe mobilnih telefonov med vožnjo, 43 prekrškov zaradi neuporabe varnostnih pasov in otroških varnostnih sedežev, 36 prekrškov pešcev in 5 prekrškov voznikov do pešcev.

Po znanih podatkih je stanje na področju prometne varnosti na območju PU Celje izboljšano. Pričakovati  je in želja pri vseh deležnih, da se ta trend izboljšanja v dobro vseh  nadaljuje.

Naj bo v bodoče če se le da poudarjena vloga  educiranja in opozarjanja  v kolikor gre res za minorne kršitve oziroma prekrške in ne rigidnega sankcioniranja in »kasiranja«. Na koncu bo prenekateri policist bolj  vesel iskrene zahvale in pristnega nasmeha od občanov ki so jih imeli v obravnavo.

Upam da nisem preveč optimističen?Ali morda sem?

Vane K. Tegov

Mogoče vam bo všeč