Nekategorizirano

Celje: Mestna občina Celje bo tudi po počitnicah zagotavljala nujno varstvo predšolskih otrok

Mestna občina Celje bo v sodelovanju s celjskimi javnimi vrtci tudi po jesenskih počitnicah zagotavljala nujno varstvo otrok. Nobene garancije ni da se bo stanje glede Covida popravilo že jutri  in posledično  temu varstvo otrok za kategorije prebivalstva ki delajo in bodo zelo verjetno nadaljevali. Zato  bo  poskrbljeno za vse tiste ki tudi v tem počitniškem času niso imeli rešitve.

 Varstvo je namenjeno otrokom staršev, ki opravljajo nujno delo in si ne morejo organizirati drugega varstva. To velja tudi za samozaposlene in tiste, ki delo opravljajo od doma, vendar le, če si ne morejo zagotoviti drugega varstva.

Pogoj za sprejem otroka v varstvo je, da nujno delo opravljata oba starša in da je otrok zdrav. Nujno varstvo velja za otroke vpisane v tri javne vrtce (Vrtec Anice Černejeve, Vrtec Tončke Čečeve in Vrtec Zarja) in se izkazuje s pisnim potrdilom delodajalca.

 Še vedno velja, da naj otroci, če je le mogoče, ostanejo doma. Starši lahko svoje otoke v nujno varstvo prijavijo danes, 30. 10. 2020, do 14. ure. Vse informacije so objavljene na spletnih straneh vrtcev. Starše naprošajo, da otroka prijavijo le, če varstvo zares potrebujejo in bodo otroka tudi pripeljali v vrtec. Informacija je za vrtce pomembna zaradi zagotavljanja kadra in priprave obrokov.

 Zadrževanje na igralih in igriščih

  Občanke in občane pozivajo, da se ne zadržujejo v skupinah na otroških igralih in igriščih. Ukrep Vlade RS dovoljuje zbiranje do 6 oseb, nositi je treba maske in držati primerno razdaljo. Vse to velja tudi za otroke in mladostnike, ki razumljivo pogrešajo druženje, vendar je zdaj čas za strpnost in odgovorno obnašanje. Mestno redarstvo bo v sodelovanju s Policijo tudi izvajalo pogostejše nadzore, saj ugotavljamo, da ponekod ukrepov ne jemljejo dovolj resno. Hudo je  ampak vse eno potrebno  da se doseže kakršen koli napredek, rezultat ukrepov,  vse do takrat in mogoče še malo dlje, je treba  upoštevati neljube, prepotrebne ukrepe. Mnogo pomembneje od vsega naštetega, je da starši spodbujajo  svoje naraščajnike in mladino da sprejmejo nošenje zaščitne opreme v svoje dobro in tudi kolegov  s katerimi se bodo igrali,  družili tudi  ko vsega tega drugačnega načina proti njihovi volji ne bo več.

Zato pa je še kako prav da sedaj malo potrpijo

 

 

Vane T. Costa

 

Mogoče vam bo všeč