Nekategorizirano

Celje: »Hvala, beseda s posebno težo, ki se dotakne teh, ki lahko to zmorejo«!

Zadnjih nekaj tednov smo v Celju kot v vsej Sloveniji soočeni s situacijo, kakršne ne pomnimo. Epidemija in ukrepi, ki smo jih zaradi nje sprejeli, nas postavljajo pred velike izzive, ki pa jih bomo nedvomno premagali. V to ne dvomimo, ker so izredne razmere v ljudeh spodbudile tudi izredno solidarnost. To je že bilo dokazano v dosedanjem času trajanja koronakrize, bomo zagotovo zmogli tudi v preostanku časa  trajanja. Upajmo da ne dolgo,  in nadejajmo se, tako kot do sedaj, da bo sočutje in pripravljenost pomagati,   do someščanov, sosedov, znanih in neznanih ljudi in usod ob nas, ostalo enako plemenito kot do sedaj.

Prav zato  je tudi MO Celje poslala  sporočilo namenjamo zahvali vsem, ki so na kakršenkoli način in v kakršnem koli obsegu pomagali in še pomagajo premagovati težave, stiske in potrebe, ki so se v mestu in med ljudmi  pokazale v zadnjih tednih. Poleg vseh, ki opravljajo svoje delo in so pri tem ob izrednih razmerah še posebej izpostavljeni, hkrati pa tvegajo, da zbolijo tudi sami, so tu še podjetja, organizacije in posamezniki, ki svoje primarne dejavnosti ne morejo opravljati, so pa zato našli smisel v pomoči ljudem in skupnosti. Obojim smo neizmerno hvaležni.

Nikomur ne želimo storiti krivice, zato nikogar ne bomo izpostavljali. Vemo, da je tudi veliko takšnih, ki o svojem delu ne govorijo na glas in enostavno pomagajo. Zato želimo preprosto reči hvala vsem.

Med nami so nesebični, solidarni in sočutni junaki, ki so v zadnjih tednih brezplačno šivali zaščitne maske, socialno ogroženim otrokom podarili računalnike, da se lahko učijo od doma, kupili hrano in osnovne potrebščine za starostnike in socialno ogrožene družine,hodili po opravkih za sosede, prijatelje, sokrajane in someščane, besedami in dejanji spodbujali osamljene in zaskrbljene someščane,  pomagali občini, civilni zaščiti in dobrodelnim organizacijam pri njihovih aktivnostih.

Vsakemu, ali vsi  ki se najdete v tem zapisu, se  iskreno zahvaljujejo. Hvaležni so, tisti ki so deležni pomoči   in tisti ki so lahko pomagali in še bodo. Lep in plemenit občutek je, da delamo in živimo v skupnosti, ki skrbi za sočloveka. Prizadevanja nobenega posameznika, ki je kakorkoli pomagal v teh težkih časih, niso in ne bodo spregledana.

Naj ne bo spregledano tudi to je Celje z vso infrastrukturo kako bilo in je ves čas pripravljeno z vsemi resursi priskočiti na pomoč bližnjim in daljnim krajem in mestom ter  prisluhniti in pomagati. Do sedaj je bilo tako, in tudi v bodoče bo tako.

Držimo »skupaj« še naprej!

V.K.T.

Mogoče vam bo všeč