Nekategorizirano

Celje: Dobrota je tisto bogastvo, ki bogati srce

Včeraj zvečer je v športni dvorani Gimnazije Celje-Center  potekal dobrodelni koncert, sedaj lahko rečemo vsakoletni, na katerem zbirajo sredstva za pomoč otrokom iz socialno šibkih družin. Koncert je bil izpeljan v organizaciji   Policijske  uprave  Celje, Območnega  policijskega sindikata Celje, IPA kluba Celje in humanitarnega društva Enostavno pomagam.

Dobrodelnost kot taka  je bila vedno prisotna v policijskih vrstah. V vse to je bil vedno vključen tudi policijski orkester Policijske uprave Celje. Samo njihovo delo, članov orkestra, je poleg vsakdanjih obveznost je imelo vedno dobrodelno in socialno noto. To priča tudi njihova pripravljenost da so vedno na razpolago za tovrstne prireditve. Tudi stiske, pomanjkanja so del vsakdanjika, mnogokrat  prav v njihovih, policijskih vrstah.  Da je dobrodelnost brezmejna dokazuje tudi prisotnost sindikata policistov in IPA kluba(mednarodno policijsko združenje) tudi humanitarnega društva in njihovega mladega  in že od malih nog aktivnega predsednika Milana Ninića. 

Čas in prostor na samem koncertu so zapolnili zelo kvalitetni izvajalci, seveda z odličnim izborom glasbe. Za to, poleg Orkestra policijske uprave Celje, so se potrudili in odlično izkazali vedno živahna in energična Nuša Derenda ter vokalna skupina  Il Divji.

Polna dvorana,  skoraj do zadnjega kotička priča da so srca Celjanov in okoličanov polna nesebičnosti in dobrote. Dobrota tistega ki jo daje ne boli, taista podarjena dobrota pa odpravi in reši bolečine od prenekaterega  ki jo potrebuje. Za dan, teden, mesec, leto,  mogoče za vedno. Tokratna izražena dobrota,  je poleg že omenjenih otrok iz socialno šibkih družin, bila namenjena  članu prav tega policijskega orkestra in njegovemu sinčku, ki sta pred kratkim izgubila soprogo in mamico  v boju z težko boleznijo, prav tako članico tega orkestra.
Hvaležnost ob vsej dobroti je brezmejna. Če vam srce veleva pomagajte.
 Učinek je   nemerljiv in nepopisen na vse.
Vane K. Tegov

Mogoče vam bo všeč