Nekategorizirano

Cavendish se je le pojavil na štartu

Osrednji mariborski trg Leona Štuklja je bil prizorišče štarta 2. etape kolesarske dirke Po Sloveniji, na kateri nastopa 151 kolesarjev, med ekipa je devet s seznama Pro tour. Cilj današnje druge etape je v Rogaški Slatini, kjer jih pričakujeji okoli 15. ure. Tako kot včeraj na prvi etapi, ki je potekala po Pomurju, na nje pa je zmagal Italijan Simone Consonni, je današnja druga etapa napisana na koži šprinterjem.  Morda se bosta danes izkazala prva zvezdnika dirke, Nemec Marcel Kittel in Britanec Mark Cavendish. Slednji je med organizatirji današnje dirke povzročil nekaj vznemirjanje, kajti k podpisu da gre na dirko je pristopil le nekaj trenutkov pred štartom.

Sicer pa je včerajšnja prva etapa bila povsem v italijanskih barvah.Zmagaj je 23-letni Italijan Simone Consonni iz ekipe UAE Emirates, kar je doslej največji uspeh v njegovi karieri.  Drugo mesto je zasedel Matteo Pelucchi, tretje pa Nicolo Bonifazio. Najboljši Slovenec je bil Mezgec na četrtem mestu, Rok Korošec pa je zasedel osmo mesto. 

V kaotičnem šprintu sta se v zadnjih 1,5 km zgodila dva skupinska padca. V ozadju so ostali tudi zvezdniki Nemec Marcel Kittel, Britanec Mark Cavendish, Avstralec Caleb Ewan in Nizozemec Dylan Groenewegen. Trdoto slovenskih cest je okusil tudi lanski zmagovalec Rafal Majka.

bc

Mogoče vam bo všeč