Komentator
KomentarSlovenijaV fokusu

Čas je že: »Robert(o) pojdi in ne obračaj se nazaj!»

Včerajšnji dan je  bil pomemben in pomenljiv dan za vse. Za vse Slovence, Slovenke, jasno da tudi za vse spodobne državljane.  Obenem je pa ta čudovit dan, kljub vsem zamegljevanjem in motenja čistosti slike in pogleda nanj pokaže dvoje: Pot za naprej kam je treba iti in o  zgrešenosti  trenutno  zastavljene trase, ki jo je nekdo načrtoval zase in ne za tiste,  ki so mu  dovolili, da so njegovi prostovoljni »naplahtanci«.

Očitna zmaga za desno realistično desno sredino

Slovenska demokratska stranka je velika zmagovalka evropskih volitve. Volivci in volivke so jim podelili 4 mandate od devetih. Svoboda je osvojila dva mandata, NSi, SD in Vesna vsaka po en mandat.

To je rezultat, ki bi moral vplivati  na domačo politiko, pravi, tako kot se da opaziti  ta vpliv v tujini tako kot je to naredil francoski predsednik Macron, ki  je denimo razpustil parlament.  V Sloveniji je težko za verjeti da se bo to zgodilo.  V trenutni poziciji z Golobom kot  glavnim »igralcem«  se bodo obnašali  kot da ni nič ali kot se temu drugače reče, bodo ignorirali realnost. Celo »miloševićev«  sindrom je  tukaj prisoten, ko iz vsake zgubljene bitke naredijo mitsko zmago. Pa še zvrhana mera arogance s strani Roberta Goloba, ob omembi morebitne pričakovane poteze po očitnem porazu glede evropskih volitev. Drugod po Evropi, predvsem V Franciji in Belgiji, so ob podobnih poraznih rezultatih že opravili pričakovano »higienično« potezo ko so pri enih rezultirale napoved  in razpustitev parlamenta in odstop prvega ministra pri drugih.  Ker pa ta omemba in morebitni  namig k sledenju podobnim  potezam, tudi na slovenskih tleh,   izhaja iz kroga Janeza Janše,  glavnega predstavnika opozicije pri nas, se je na   to odzval Robert Golob,  ideološki »sorodnik« prej omenjenih državnikov,  tako da je v slogu balkanskih bleferjev in neotesancev dejal, » Janša tega filma ne bo gledal«. Čista reakcija  stokanja  »povoženega » mačka.

V Evropi očitno  prihaja do ravnotežja,  tudi zato ker EU potrebuje razumno zeleno politiko in resen spopad z vprašanjem varnosti. V tem se bo dobro znašala tudi skupina iz Slovenije, ki  je vključena v ELS in sicer s petimi poslanci od tega štirje iz SDS in enega iz NSi.

Kažipot proti izhodnim vratom

Neizpodbitno  drži da rezultat evropskih volitev kaže tudi na izrazit poraz koalicije, čeprav se »Imperator« manipulacij in trenutni predsednik vlade Robert Golob ob  izgubi stika z realnostjo kiti  s tujim perjem, ko za svoje leve vzame tudi listo stranke Vesna. Malo več takta premorejo v SD ko sami na nek način priznajo  očiten in dejansko boleč poraz levo orientiranih strank. Ampak »imperatorju« in  »vrhunskemu« managerju Vlade, ki je  na zadnjih parlamentarnih  volitvah s 35 odstotki glasov in 41 nacionalnih parlamentarnih sedežev   je pridobitev dveh za nacionalne razmere iztrošenih in  brez vsebinskih  poslancev, je ta dosežek pričakovan,  da ne rečem imeniten.

O referendumskih »dosežkih«

Tukaj je še »perverzno« dejanje vladajoče  koalicije, ki v želji da privabi več volivcev,  je volitve združila z referendumi o posesti in gojitvi konoplje, uvedbo preferenčnega glasu pri volitvah in evtanazijo – umor iz usmiljenja.

Kljub temu ni konec. Ali kot je znani zagovornik življenja zapisal, »to je šele prvi polčas« Ta polčas in presledek do drugega polčasa je  idealen za  drugo dejanje,  ki bo zagotovo sledilo jeseni.

V kolikor ne bo sledil  tako velik zasuk ali  nujni »salto mortale« ali dejanje iz samega naslova prispevka, »Roberto  pojdi in ne  obračaj se nazaj«!

Prenekateri  izmed državljanov  bi to požegnal s pobožnim »Kristus, usliši nas!

Vane T. Costa

 

Mogoče vam bo všeč

Več v:Komentar