Nekategorizirano

Business s ponarejenimi listinami nikoli ni usahnil

Na MMP Dobovec  so obmejni policisti   obravnavali  sum storitve  kaznivega dejanja ponarejanje listin. Državljan Kosova, ki  je vozil s ponarejenim vozniškim dovoljenjem, si je »pridelal« redni kazenski postopek  ter takojšnji obisk pri sodnici za prekrške, zasegli so mu tudi osebno vozilo.
Dobrih deset kilometrov vstran je svojo srečo s ponaredkom preizkusila druga oseba. Imela je  namen prelisičiti mejne organe  in nadaljevati pot v »raj« na zemlji v smeri Italije. Namreč na  mejnem prehodu Bistrica ob Sotli so policisti  ugotovili, da  je imela državljanka Rusije v potnem listu ponarejeno italijansko vizo. Vizum so ji razveljavili in ji zavrnili vstop v Slovenijo, v nadaljevanju jo bodo kazensko ovadili.

Poskusa sta se izjalovila oziroma se nista posrečila iskalcem sreče.  Regularnost je ena od možnosti, s pomočjo katere se pride do željenega cilja.  V kolikor se poskuša to narediti po poteh, ki niso regularne, pač pride do tega. Tu namreč odpade tisti znani izraz  »več sreče prihodnjič,« ampak kvečjemu več pameti prihodnjič  ter po regularni poti do želenega cilja.

V.K.T.

Mogoče vam bo všeč