Nekategorizirano

Božično novoletno darilo Klavdiji Šek Škafar

Božično noletno darilo v obliki direktorskega položaja, ki ga je s ponedeljkovim glasovanjem na Svetu Pokrajinske in študijske knjižnivce (PIŠK) v Murski Soboti, pričakovano se je razpletlo s 5 :4, bo Klavdija Šek Škafar, prevzela s prvim januarjem 2018. Darilo še aktualni vodji prodaje v soboškem komunalnem podjetju Saubermacher Komunala, je oblastna koalicija župana Aleksandra Jevška SD in SMC skrbno pripravljala. Scenarij so akterji skrbno izbrali. Zlasti je bilo premišljeno, na kak način “pridobiti” soglasje Mestne občine Murska Sobota, ki ima 70% ustanoviteljski delež v PIŠK. Mestni svetnik, predsednik kadrovske komisije pri MO MS in soboški lider SMC dr. Mitja Slavinec, je dobro vedel, da na KVIAZ-u ne bo dobil soglasja za imenovanje Klavdije Šek Škafar za direktorico, ki jo je med prejetimi prijavami ponudil Svet PIŠK.  O Škafarjevi mestni svetniki niso odločali, ker je Dr Mitja Slavinec “poskrbel”, da  o tem občinska kadrovska komisija v dveh mesecih ni uspela odločati. Zakon o knjižničarstvu pa določa, da se v primeru, ko se občina ustanoviteljica v danem roku ne izreče, šteje, kot da je izdala pozitivno mnenje k imenovanju kandidatke za direktorico, torej Škafarjevi. 

In tako so po vnaprej začrtanem scenariju na ponedeljkovi seji člani Sveta s petimi glasovi za in štirimi proti Škafarjevo potrdili kot novo direktorico PIŠK. Svetnike zavoda pri uresničevanju Jevšek Slavinčevega političnega kadrovanja ni ustavilo niti negativno mnenje Škafarjevi domala vseh občin – pogodbenih partneric (11), tudi od soustanoviteljice Občine Beltinci. In prav slednja, točneje povedano, njihova predstavnica v Svetu PIŠK Terezija Topoljski, se je požvižgala na sklep občinskega sveta in v duhu “demokratičnega centralizma” sledila navodilu partijskih SD šefov.

Zato so na torkivi seji občinskega sveta Beltinci naložili kadrovski komisiji, da sproži postopek odpoklica Terezije Topoljski. “Škoda je narejena, Svet PIŠK je sprejel odločitev, kakršno je sprejel. Zato smo sprožili postopek odpoklica, razmislili pa bomo tudi o izstopu iz ustanoviteljstva PIŠK,” nam je dejal župan Beltincev Milan Kerman. Pričakuje, da bo o tem ustrezen predlog pripravil občinski odbor za negospodarstvo. 

Svetniki PIŠK so svojo partijsko nalogo “dobro” opravili. Pentljo na božično novoletnem darilu Klavdiji Šek Škafar bo oblastna koalicija SD – SMC v mestnem parlamentu prispevala z jutrišnjim sprejetjem proračuna za 2018, v katerem prav izstopa povišan znesek za PIŠK. 

Mogoče vam bo všeč