Nekategorizirano

Božično kosilo v Ljudski kuhinji Betlehem

V praznično okrašeni Ljudski kuhinji Betlehem je kakor vsako leto prejemnike, ki vsak dan zaužijejo toplo kosilo, sprejel mariborski nadškof metropolit, msgr. Alojzij Cvikl.

Zbranim je voščil z naslednjimi besedami:

“Vesel sem, da lahko na ta dan, ko bomo obhajali sveti večer in se poglabljali v skrivnost božiča, nekaj trenutkov preživim z vami.

Božič ni samo čas, ko je vse lepo okrašeno, ampak je čas, ko v odprtosti srca želimo posnemati pastirje, katerim je angel oznanil: »danes se vam je v Davidovem mestu rodil Kristus Gospod! Kristus pomeni: »Bog, ki rešuje«.

Tudi nam pastirji želijo povedati to, kar so slišali, videli in doživeli.

Božič je blagoslov za vsakega izmed nas, kajti z njim se začenja novo obdobje. Nič več »oddaljeni Bog«, ki je visoko in daleč od nas, ampak »Emanuel«, Bog z nami.

S svojo bližino nam vliva pogum in kaže pot.

Vsem vam želim, da za božične praznike doživite, kako se to novorojeno Dete želi dotakniti srca vsakega od vas, da ga ogreje in da bi začutili, kako je vsak od nas dragocen v njegovih očeh.

Težje je naše stanje, bolj čutimo, da nismo sami.

V novem letu 2020 vam želim zdravja, in seveda božjega blagoslova.

Letos vam prinašam poseben dar.

Blagoslovljeno vodo, ki nas spominja, da je Gospod vedno z vami!

 

Po voščilu se je nadškof pridružil sodelavcem in prostovoljcem Karitas ter razdelil kosilo in se v prijetnem druženju srečal z vsakim, ki v svoji stiski potrebuje pomoč.

“Hvala vam dobri ljudje, ker vse leto podpirate, darujete in pomagate ter zagotovite toplo kosilo njim, ki živijo na robu in pozabljeni od vseh,” so v sporočilu za javnost zapisali v nadškofijski Karitas Maribor. 

Hvala za vaš božični dar, SMS s ključno besedo DAR5 na tel. št. 1919, ki bo omogočil 2 topla obroka.

 

 

 

Voščilo in zahvala

Pomoč Karitas ne bi bilo mogoča brez podpore in solidarnosti mnogih skritih dobrih ljudi, ki darujejo po svojih močeh (mnogi so se odločili in namenili dar, svoj čas kot prostovoljec ali donacijo dohodnine za Karitas) in sofinancerjev (MOM – Mestna občina Maribor, MDDSZ – Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, MZ – Ministrstvo za zdravje, FIHO – Fundacija za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij, ZRSZ – Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje, EU – Evropska unija – operativni program za materialno pomoč najbolj ogroženim (EU-hrana) …) ter donatorjev.

Vsem in vsakemu posebej se želimo zahvaliti za zgled solidarnosti, družbeno odgovornost ter želimo blagoslovljen Božič ter vse dobro v prihajajočem letu.

 

Nadškofijska karitas Maribor, Strossmayerjeva 15, Maribor, T: 0590 80 350, F: 0590 80 360; e: [email protected], w: www.karitasmb.si 

 

 

Mogoče vam bo všeč