Nekategorizirano

Bo Oracle zmešal štrene Microsoftu pri nakupu aplikacije TikTok?!

Kalifornijski korporaciji Oracle, ki je bila ustanovljena 16. junija 1977, se je ponudila priložnost za nakup aplikacije TikTok za področje ZDA, Kanade, Avstralije in Nove Zelandije. Pričela so se prva preliminarna pogajanja  s kitajskim podjetjem ByteDance, ki je lastnik te priljubljene aplikacije, poroča Reuters.

Čeprav je bilo o Microsoftu kot potencialnem kupcu že veliko napisanega, se zdi, da je imperij Billa Gatesa vseeno dobil resnega konkurenta.

Po poročanju Reutersa je Oracle o tej zadevi razpravljal tudi z nekaterimi ameriškimi vlagatelji, ki že imajo vložke v ByteDance. Vendar pa je Oracle zavrnil komentar o vsem, kar je povezano s temi navedbami.

Reuters je v začetku avgusta napisal, da je tudi družba Twitter navezala stike z družbo ByteDance in pokazala velik interes  za prevzem operacij ameriških TikToka. Zdi pa se, da je Microsoft še vedno najbližje “zmagi” v tej dirki.

Donald Trump je pred kratkim podpisal odredbo, po kateri bodo ameriškim podjetjem prepovedane finančne transakcije z ByteDanceom, razen če v 45 dneh sklene sporazum o prodaji operacij TikTok v ZDA – enemu izmed zainteresiranih ameriških podjetij.

Mogoče vam bo všeč