Nekategorizirano

BO JUTRI TELEKOM PREVZELA ŠARČEVA LMŠ?

Kot piše Požareport so na vrhu Telekoma Slovenije dramatične razmere, razmere znotraj uprave in nadzornega sveta ter med njimi, naj bi bile na skrajnem robu vrelišča.

Alešu Šabedru, še vedno predsedniku nadzornega sveta – v odstopu, je sicer uspelo doseči sklep nadzornega sveta o reviziji poslovanja TS (revizijo bo delala ista agencija kot na Petrolu – BDO), od leta 2018 dalje, ni pa mu uspelo doseči zamenjave članice uprave Vide Žurga.

Pred jutrišnjo sejo nadzornega sveta TS je sklep o razrešitvi Šabedra in imenovanju Rozmana za novega predsednika nadzornega sveta celo že napisan. Če ga bo večina izglasovala, absolutno večino – pet glasov od devetih članov – pa naj bi zdaj obvladovali vsi trije notranji člani nadzornega sveta, Rozman in Barbara Kürner Čad – kot dva predstavnika kapitala, torej lastnika, države, bo, pravijo insajderji. telekom Slovenije bi de facto prevzela Šarčeva LMŠ, saj Rozman posluša samo Damirja Črnčeca, nekdanjega Šarčevega državnega sekretarja za nacionalno varnost, danes pa svetovalca LMŠ, in Tomaža Beska, ki je pod Šarčevo vlado vodil upravni odbor DUTB in nadzorni svet HSE, saj sta ga – Rozmana – onadva na Telekom tudi postavila, tako kot sta Črnčec in Šarec postavila Žurgovo.

Šarec je z množično zamenjavo ljudi na vodilnih mestih v času njegovega vladanja dosegel to, da lahko tudi v času, ko je v opoziciji rovari po državnih podjetjih. Mu bo jutri uspelo?

 

 

Mogoče vam bo všeč