Nekategorizirano

Bentley je napovedal polno elektrifikacijo

Kar v zadnjem času počnejo skoraj vsi proizvajalci avtomobilov, osredotočajo se na električna vozila in pri tem ni nobene izjeme, pa naj gre za majhna mestna vozila, limuzine, športne in luksuzne avtomobile ali terenske zveri, kot je Hummers.

V nekaterih primerih se napoveduje postopen prehod na e-motorje, ni pa znano, kdaj nameravajo podjetja popolnoma ustaviti proizvodnjo bencinskih in dizelskih vozil, včasih pa so te meje postavljene precej trdno in povsem jasno.

Takšne jasne meje za popoln prehod so postavili tudi pri proizvajalcu luksuznih avtomobilov Bentley, iz katerega so napovedali, da bodo do leta 2030 v celoti prešli na električne motorje. Po tem letu torej novega Bentleyja, ki bo poganjal motor z notranjim zgorevanjem, ne bo več mogoče kupiti. Prvi del tega načrta se nanaša na postopen prehod, zato bo Bentley od leta 2026 ponujal le električne in hibridne vtične modele, štiri leta po tem pa hibridov ne bo več proizvajal.

Ta odločitev ne bi smela presenetiti, ko je znano, da je Bentley del koncerna Volkswagen, katerega prihodnost je, kot je nemško podjetje že večkrat poudarilo, povezana z električnimi vozili. Prihodnje leto bi moral Bentley predstaviti prva dva modela hibridnih vozil, in kot je za medije poudaril izvršni direktor Adrian Hallmark, bo v tem desetletju izvedel preobrazbo in postal “nov in trajnosten etični model” za druga podjetja na trgu.

Mogoče vam bo všeč